Сучасна опозизиція, як вища форма лицемірства.

25 січня 2012, 00:24
Власник сторінки
поки що, мрійник
0
604
Сучасна опозизиція, як вища форма лицемірства.

Яке моральне право мають опозиціонери, висвітлювати владу як нечесну, корумповану й не гідну українського народу, користуючись такими ж нечесними методами? Правильно. Яка н...рін мораль??

 Чому опозиція, яка повинна бути апріорі чесною й прозорою, не є такою, як мінімум у сучасній Україні. Відповідь на це запитання, я дізнався з книги одного із моїх кумирів Е. де Боно "Я прав - вы заблуждаетесь".
 Візьміть розумну людину, пише він. Навчіть її правилам певної гри. А потім попросіть її зіграти у цю гру, але погано. Це прозвучить для неї абсурдною пропозицією. Розумній людині, завжди хотітиметься  зіграти повністю та з відповідністю до встановлених правил.
 
Агенти по операціях з нерохомістю бажають, щоб ціни були якомога вищими, оскільки їхня комісія - це деякий відсоток від угоди. Те, що високі ціни можуть зробити мрію про дім недосяжною для основної маси покупців, не хвилює агента.
 
Якщо телевізійний продюсер знає, що насилля зробить його програму більш популярною, він вносить насилля у цю програму. Гра, в яку грає продюсер, проста: програму мусять дивитися. Те, що високий рівень насилля на телеекранах надає шкідливий вплив на аудиторію, являється проблемою когось іншого.
 
Хороший політик знає гру "виграй на виборах". По виграшним правилам це - критика діючої влади, перешкоджання роботи, постійне "місце" у ЗМІ, створення іллюзії підтримки більшості "свідомих" громадян і т.п. Співпраця опозиції з владою на користь громадян, просто відсутня. Опозиція, в різні часи, складалася з різних партій, але вона, як інструмент впливу є завжди. Кожна партія, громадське обєднання мають фінансування. На яких умавах туди вносяться кошти, нам не відомо. Чи є на меті відбиття й винагорода за вклад? Думаю так. Про це говорить маса випадків. (Наголошую, що це пишеться мною не заради критики сьогоднішньої опозиції, а заради критики усієї системи.)
 
У цій закритій системі, все складно й водночас просто. Як людина, працююча на державу й отримуюча 2-3 тис грн зарплати, не хотітиме хабар? "Як не я, так хтось інший." - найчастіше звучить з вуст податківця, держслужбовця, судді, політика..
 Якщо правила написані таким чином, буде безглуздо діяти в перекір їм. Якщо відмовитесь ви, інші так не зроблять. Якщо, будучи адвокатом, ви не вирішете добиватися більш високої компенсації, клієнти звернуться до когось іншого. Якщо, будучи агентом з нерухомості, ви не запропонуєте продавцю продати його нерухомість за більш, вищу ціну, він піде до агента, який вчинить саме так. Якщо, будучи держслужбовцем, наділеним правом визначення переможця тендеру, вам запропонують і ви не посприяєте виграшу того чи іншого учасника - Вам не місце у цій системі.
Ці протиріччя, які мають місце, як мінімум у нас в країні, є нічим іншим як недоліком еволюції.

P.S ненавиджу статті, після прочитання яких, задаєш монітору питання - "І що?! Що далі? Що можна з цим подіяти?"  тому, концепцію втіленння змін, на користь, ну нехай 90% населення, залишу на завтра, вже і так для деяких буде "многа букаф")
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Луценко,Янукович,Выборы,Яценюк,Кличко,Гриценко,ВР,Тягнибок,откат,Тимошенко тюрьма,пр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.