«Газовий зашморг» або байка як Дід на газі сидів

27 січня 2012, 16:51
Власник сторінки
юрист, громадський діяч
0
20

«Жили-були дід і баба і мали вони велике господарство, за яким потрібно було доглядати і влітку і взимку. Одного року, баба підключилася до газового отеплення господарки і нікому про це не сказала...

... Та через деякий час, дідові надоїло платити за рахунками баби, він забрав у неї ключ від сейфу, де гроші і документи лежать. І хоче дід менше опалювати господарку, а по договору неможна. І пробує дід домовитися з власниками газу зменшити ціну, а вони не хочуть. От і бідує дід, не знає що ж робити, тільки на один газ і працює…і кінця цьому немає…» 

Ось таку «газову» байку нам стараються навішати, а ми стараємося в неї повірити.

Газ, газ, газ…От уже пару років у всіх ЗМІ тема, яка звучить з періодичність кожні 2-3 дні на кожному з каналів, про що можна прочитати в газетах чи чути по радіо. Тільки і чути про газові угоди, газові труби і переговори з Росією.

Нам розказують про газові угоди і величезні ціни на купівлю газу, а мають на меті – зробити з нас дурнів, які повірять в їхні байки. Вони – це влада, і попередня і теперішня, які вміло подають бажане за дійсне, а ми в це щиро віримо. І уряд переживає, і президент турбується, і влада в цілому дбає виключно про наші інтереси і про те, щоб державні витрати, а отже і витрати населення  були менші. 

Якщо для нашого державного бюджету стаття витрат на закупівлю газу є основною і така тенденція має до збільшення, то у випадку приватної структури (а не бюджетних коштів), кожний керівник подумав як можна зменшити або взагалі замінити дану статтю витрат. Так як все буде важче заробляти і отримувати прибуток, а в умовах кризових тенденцій у Єврозоні це стає в рази важчим.

Та, чомусь для наших можновладців дане питання не виникає в принципі. Всі експерти говорять про перегляд контрактів (нащо Росія не дуже хоче іти) в сторону зменшення ціни на газ, про оцінку газотранспортної системи України для її подальшого продажу, і в тому ж дусі інші пропозиції.

Але ніхто не говорить про альтернативні джерела отримання енергії, яка б замінила газ. Чому вся Європа, та власне весь світ, шукають нові джерела енергії, запроваджують їх максимально в себе в країнах і переходять на економічний і екологічний варіант отримання енергії. А нам це непотрібно? Невже в нам немає того самого сонця чи вітру, які могли б стати для нас дешевим «газом». Та це напевно не влаштовує тих, хто сидить і тримає пульс на бюджеті та збагачується щораз більше та більше.

Не можливо слухати про неспроможність уряду вирішити питання, швидше це нікому не вигідно. Це просто окозамилення населення: нас дурять, а ми віримо і, не думаючи своєю головою, ствердно хитаємо «так».

У списку самих багатих українців, більшість мали або мають пряме відношення до продажу газу в Україні. Ось такий «газовий» парадокс. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.