В першу декаду Віршня літстудія "Перехрестя" здійснила три поетичні десанти

12 березня 2012, 09:10
Власник сторінки
0
549

Українська поетична спільнота вдалась до рішучих дій з демаргіналізації поезії.

Українська поетична спільнота, зрозумівши врешті, що сподіватись на підтримку держави, бізнесу, благодійників, видавництв, ЗМІ тощо тощо тощо – не варто (принаймні найближчим часом), а розраховувати слід лише на себе, вдалась до рішучих активних дій з демаргіналізації поезії.

Місяць березень оголошено місяцем поезії і перейменовано у Віршень. 1-го віршня стартував всеукраїнський поетичний мегамарафон "Віршень", що об’єднав різні поетичні та бардівські спільноти і окремих діячів: різні за напрямками, інтересами, віком, способом самопрезентації, місцем дислокації.
Ініціатори "Віршня": Сергій Пантюк, Максим Розумний, "Сліва-фест" та НСПУ. Мегапланом марафону заплановано начитати на різних публічних майданчиках різних міст різними учасниками "Віршня"  – 500 поезогодин!
Київська молодіжна літературна студія "Перехрестя" є повноправним і досить активним учасником цього мегамарафону. Тільки в першу декаду віршня учасники літстудії провели три поетичні десанти до школярів, студентів та просто шанувальників поезії. Усі успішні. Про них по порядку.



День письменника з читаннями в бібліотеці № 9 Шевченківського району

Саме 3 віршня, в День письменника літстудія "Перехрестя" десантувалась в бібліотеці № 9 Шевченківського району. Таким чином студія відсвяткувала "професійне свято" і водночас подарувала свято прихильникам сучасної поезії.
Від "Перехрестя" виступали Валентина Захабура, Антоніна Спірідончева, Анна Малігон, Оксана Шафаревич, Леся Мручківська, Алла Миколаєнко, Володимир Осипенко...
Також представили свою творчість молоді поети Аня Лисицька та Андрій Цимбал, ознайомили молодих з поезією військової минувшини подружжя Олександр та Валерія Вороніни.
Організатори – бібліотека № 9 для дітей та ГО "Народна ініціатива".
Був повний зал. Перед самим початком через наплив глядачів довелось виносити із зали два столи і заносити додаткові стільці, щоб усіх вмістити.
Тепла атмосфера, уважні і зацікавлені глядачі. Захід пройшов чудово і закінчився чаюванням та розмовами про довколапоетичні справи.

Багато фото із заходу – ТУТ




 

Віршень в гімназії "Троєщина"

А тим часом Віршень набирає обертів! 5 віршня поетичний десант літстудії "Перехрестя" висадився в гімназії "Троєщина". Тут на студійців очікував дуже теплий прийом. Кафедра української мови та літератури чи не повним складом була присутня, зняли з уроків 10-ті класи, але, як виявилось опісля, в залі були і 6-ті, і трошки 8-мих. Ми розповіли про становище сучасної поезії, про Віршень, що покликаний це становище виправляти, і звісно ж, про літстудію "Перехрестя". Долучали гімназистів до поезії Антоніна Спірідончева, Валентина Захабура, Володимир Осипенко та Вікторія Івченко. Подарували бібліотеці гімназії свої книжки. По завершенню заходу Володя та Валя поспішали, адже і так вирвались з роботи, а в Антоніни Спірідончевої з Вікторією Івченко гімназисти взяли коротке інтерв’ю для гімназійного WIKI-TV, заснованого, до речі, поетесою (публікується на сайті ХайВей) і вчителькою англійської мови Наталією Безсоновою та її учнями. Маса позитивних емоцій!

Багато фото із заходу – ТУТ



Вікторія Івченко, Валентина Захабура, Володимир Осипенко (читає).


Валентина Захабура


Вікторія Івченко


Антоніна Спірідончева



Віршень в КПІ

6 віршня. Літстудія "Перехрестя" десантувалась в КПІ – до першокурсників факультету видавців. Дуже приємна аудиторія – уважні, налаштовані на сприйняття поезії і пісні, а головне – просто закидали нас запитаннями про життя-буття поетів. Добре, що в нас було дві години часу.
Від "Перехрестя" виступали Валя Захабура, Антоніна Спірідончева та Володимир Осипенко. Зробили два поетичні кола. Після першого кола свою творчість представили також студенти. Але не всі... в групі пишуть вірші більше людей, але вийти і прочитати перед аудиторією вони не насмілились.
Враження після заходу – дуже класно! :)))

В першу декаду Віршня літстудія "Перехрестя" здійснила три поетичні десанти: до школярів, студентів та просто шанувальників поезії

 

В першу декаду Віршня літстудія "Перехрестя" здійснила три поетичні десанти: до школярів, студентів та просто шанувальників поезії  
Антоніна Спірідончева


В першу декаду Віршня літстудія "Перехрестя" здійснила три поетичні десанти: до школярів, студентів та просто шанувальників поезії  
Валентина Захабура
 

В першу декаду Віршня літстудія "Перехрестя" здійснила три поетичні десанти: до школярів, студентів та просто шанувальників поезії

Володимир Осипенко




Більше фото із заходу – ТУТ.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.