Як нам бути з прислужниками нелюдської влади

13 березня 2012, 21:28
Власник сторінки
Полковник запасу
0
668

Потрібно змінювати не людей у владі, а систему влади. Але система складається із чиновників різних рангів, із конкретних людей. Як бути з ними?

Немає сенсу аналізувати діяльність органів державного управління України на предмет їхньої відповідності потребам українських громадян. Будь то податкова міліція, органи і частини МВС, суди, заклади освіти, медичні заклади, районні адміністрації - намагатися їх критикувати є просто емоційним викидом, намагатися щось в них змінити за чинної державної системи є безглуздям. Навряд чи в Україні є люди, котрі не стикалися з державним апаратом і не розуміють його ворожість більшості українців. Багато хто з нас з нас відчув це на собі безпосередньо, тому гнівні статті на такі теми не дадуть нічого раніше невідомого і корисного.

Зосередитися доцільно не на критиці, а на визначенні того, що нам з усім цим непотребом робити зараз, під час підготовки виборів до Верховної Ради України. «Ми» це свідомі українські громадяни, котрі мають прагнення бути вільними і силу відстоювати свою волю, честь і гідність. «Вони» це всі ті, хто будував чинну систему державного управління протягом існування української держави і зараз прагне зберегти її під своїм вирішальним впливом. Нам слід точно знати, хто нам протистоїть, які сильні і слабкі сторони має їхня система, як нам зруйнувати їхню силу і скористатися їхньою слабкістю.

Я йду на вибори у Верховну Раду України, висуваю себе як кандидата в народні депутати у Дарницькому районі Києва. Як кожен з тих, хто йде як самовисуванець на вибори до Верховної Ради України у мажоритарному окрузі без підтримки чинної влади і великого капіталу, я усвідомлюю про тиск з боку органів державного управління, котрий буде чинитися на моїх товаришів, на тих, хто підтримує мене у підготовці до виборів. Ми не маємо сумнівів, що керівники державних і комунальних підприємств, установ, організацій отримають вказівку забезпечити підтримку на виборах кандидатів, котрі є прийнятними для можновладців. Ми знаємо, що усі державні органи будуть тиснути на незалежних кандидатів. Вони будуть тиснути і на тих підприємців, хто згоден матеріально підтримати готових до рішучих дій кандидатів в депутати.

Нам слід вже зараз визначитися як ми можемо запобігти тиску з боку держави на наших кандидатів в депутати і на тих, хто їх підтримує, як ми можемо захистити тих людей, хто готовий нас підтримувати.

Ми маємо з самого початку чітко проголосити, що побудуємо нову систему державного управління і місцевого самоврядування. У цій системі не буде місця жодному з тих, хто є вірним чинному режиму, хто віддає злочинні накази і вказівки, хто утискає пересічних громадян - підприємців, робітників, самозайнятих, хто обкладає нас поборами, примушує на кожному кроці сплачувати данину. За нашої влади жоден з них ніколи не буде а ні на державній службі, а ні на роботі у будь-яких державних або комунальних підприємствах, установах, організаціях.

Кожен з тих, хто прислуговує антиукраїнському режиму на будь-якій посаді, має знати - після нашої перемоги йому не буде місця не лише у державному апараті, але й взагалі на українській землі. Це наше офіційне попередження. Кожен з них отримає повною мірою за усі свої дії, жодному з них не минеться.

Для цього ми збираємо відомості про усі дії можновладців та їхніх великих і маленьких холуїв. Для цього ми звертаємося до кожного українця: повідомляй про кожну протиправну дію з боку чиновників, надавай конкретну інформацію про посаду, особу і характер її дій. Оприлюднюй цю інформацію як на місцевому, так і на загальноукраїнському рівні, розповсюджуй її у місцевій громаді, використовуй можливості соціальних мереж, повідомляй представникам незалежних кандидатів в народні депутати.

Таке інформування зупинить частину чиновників від протиправних дій - вони також мають страх і розуміють, що режим приречений, а їм, їхнім родинам далі жити серед нас, не кожен з них має маєток за кордоном.

Таке інформування дасть нам можливість із взяттям влади одночасно позбавитися від усіх тих покидьків в системі державного управління і місцевого самоврядування, котрі зараз впевнені у власній безкарності.

Ми маємо підтримати тих чиновників, хто має честь і гідність і не хоче брати участь у знущанні над народом України. Таких достатньо у всіх органах державного управління і місцевого самоврядування. Багато хто з них мусить підкорюватися неписаним злочинним правилам чинної влади, але готові чесно працювати в інтересах українського народу за надання їм такої можливості. Вони можуть допомогти нам перемогти антиукраїнську систему: відмовлятися виконувати протиправні накази і вказівки, завчасно інформувати нас про можливі провокації або репресії з боку чинної влади, допомагати у межах власних можливостей нашим кандидатам в народні депутати.

Важливим для цього є захист чесних чиновників від репресій. Ми маємо гарантувати кожному чиновнику, котрий постраждає від утисків чинної влади, відновлення на роботі відразу після нашої перемоги. Але цього недостатньо, оскільки у разі втрати роботи такою людиною може постраждати вся її родина. Тому важливою передумовою для захисту цих людей є можливість надати їм тимчасову роботу. Таку місію можуть взяти на себе об’єднання підприємців. Майже всі підприємці прагнуть звільнитися від утисків з боку чинної влади і прямо зацікавлені в її відстороненні. Надання тимчасової роботи чесним чиновникам може бути вагомим внеском підприємців нашу спільну перемогу.

Якщо кожен службовець чи працівник міліції, прокуратури, податкової служби, будь-яких інших державних або комунальних організацій буде знати, що у разі чесних професійних дій не залишиться сам на сам проти влади, що матиме дієву підтримку суспільства, багато хто з них зробить правильні висновки й буде на нашому боці вже зараз. У такому разі після взяття управління країною в наші руки ми матимемо перевірених людей, готових ефективно виконувати професійні обов'язки в усіх ланках  державного управління.

Проти нас діють нахабно і безжально. Ми будемо діяти згуртовано, рішуче і послідовно. На їхньому боці гроші, підлість, жорстокість. На нашому боці правда, розум, честь. Ми переможемо вже цього року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.