Думки уголос та врізнобій

18 березня 2012, 15:28
Власник сторінки
Вообще - экономист. На данный момент фрилансер.
0
395

Політика. корупція, бунт


       Держава, як iсторичне утворення, виникла для захисту общини від зовнішніх ворогів. На податі утримувалося військо із виборним вождем - оскільки працювати і утримувати сім.ю і водночас охороняти общину у воїна часу не було, вої жили за рахунок общини. Із збільшенням общини виникло питання підтримки і порядку у середині общини - отже, зявилися нові охоронці. У давніх русів посада вождя - була виборною, общиною управляли рада старійшин і вождь.  Введення християнства дало можливість передавати князівство у спадок, крім того християнство виявилося чудовим інструментом для влади - слухняна отара, якій постійно товкмачать, що пана треба слухатися, а царство боже буде в потойбічному житті, не схильна до бунтів.
        20 років незалежності, або, як напевно, назвуть потому - "нової руїни", наштовхують на думку, що  в наших реаліях штучна модель західної демократіїї мало того що не ефективна, а мабуть що і шкідлива.  Занадо багато депутатів, занадто багато різного роду управлінців  державі, жодний з яких не несе , подумати тільки!!! ніякої відповідальності. Ні вони, ні їх діти, ні куми свати, брати і т.д ніде і ні за що не відповідають, а тільки керують, керують,  керують  грошовими потоками з бюджету собі в кишеню, і нема тій кишені кінця-краю...
      Ні, зарано відмовилися від смертної кари  - і за економічні злочини, які завдали шкоду народу країни в особливо великих розмірах, і за кримінальні злочини, вчинені з особливою жорстокістю і цинізмом, за педофілію,  -повинна бути смертна кара.
       Кількість наявних в країні політичних партій вже давно вийшла за рамки здорового глузду- і зроблено це цілком свідомо тими ж керманичами з глибокими кишенями - коли вибір настільки широкий, важко знайти істину, навіть, якщо вона там є. Сучасні вибори - це політична гра у наперстки із народом,  при таких умовах (Згідно з інформацією Міністерства юстиції України на 16 березня 2012 року в Україні офіційно зареєстровані 197 політичних партій.)   чи можна знайти істину серез 197 наперстків? І чи є вона там взагалі, чи згубилася в нетрях розпилу держбюджету?
       Керманичам вигідно , щоб схід гризся із заходом, україномовні із російськомовними, захисники тварин - з усіма іншими - "розділяй і володорюй" - гризіться, гризіться, вони за той час ще років 5 будуть грабувати людей і країну.
       Приєднання до РФ - і що з того? Там свої "глибокі кишені", буде цукерки випускати не Порошенко, а якийсь Петрофф, це хіба щось змінить для народу - ні, не змінить. Рф хвора на ту ж хворобу що і Україна - відсутність совісті і надто глибокі кишені у керманичів.  Зміна назви і одних безсовісних керманичів з глибокими кишенями на других безсовісних керманичів з глибокими кишенями  - хтось ще вважає, що народу буде краще?
        Відкритогу бунту ми навряд чи дочекаємося - в українців ще досить сильний зв'язок з землею, з селом - майже в кожній сім'ї  або батьки живуть у селі, або є хатина чи дача з землею, у найскрутніші часи земля прокормить, родичі з голоду не дадуть загинути. Але це я про західну чи центральну Україну, як справи на сході - мені невідомо, тому, якщо бунти і будуть - це будуть бунти голодних шахтарів, металургів - тих, хто зараз повністю залежить від хазяйських грошей.
         Варто обмежити право голосу для тих, кому ще немає 21 року, (хоча в принципі, мене років до 27 політика взагалі не цікавила) і для тих, хто старше 60-65. Ппоясню цю позицію просто - молоді як правило, ще залежні від батьків, і так, фьйолки в голові цвітуть, у більшості їм не до політики, а старші 65- залежні від бюджету люди, і одними і другими легко маніпулювати нечистим на руку керманичам.
       Держава із надміру роздутим адміністративним апаратом не повинна перетворювати цей апарат на карально-гроші-вибивальну машину. Чому армія податківців здається, вже скоро буде більша від кількості самих підприємців? А ще санстанція, пожежна інспеція та іінші державні дозвільно-забороніі організації. Де державні підприємства, які приносять дохід у держбюджет? Чому стратегічні підприємства довелися до банкрутства і були приватизовані? Чому стратегічні підприємства взагалі приватизовані?
        Чому не створюються нові державні підприємства, нове виробництво, нові технології? та тому що куди як простіше розробити схему, привласнити бюджетні кошти, вивести їх на Кіпр і купити собі яхту, новий маєток на узбережжі -навіть якщо це стане відомо, то що за це буде - правильно, нічого.
         Складні часи вимагають жорстких, часом жорстоких мір і сильної і совісної особистості, яка не боїться відповідальності. Україні потрібен Данко з палаючим для людей серцем, а чиготовий хтось пожертвувати собою заради народу?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.