В українському селі мабуть голосували не виборці, а «полтергейст»

22 березня 2012, 07:28
Власник сторінки
к.т.н., доцент, нині безробітний
0
619

У селі Черганівка Косівського району Івано-Франківської області 18 березня відбулись позачергові вибори Голови сільської ради та проміжні вибори до районної ради.

Неймовірно загадковим (скоріше детективно-кримінальним) чином стали розгортатись події після визнаних всіма кандидатами результатів виборів, які вкрай обурили всіх мешканців села.

Сам виборчий процес проходив у спокійному, законом передбаченому порядку, без грубих порушень чинного законодавства. Відповідно, членами дільничної комісії в присутності офіційних спостерігачів та довірених осіб кандидатів був проведений підрахунок голосів. Всі результати голосування були внесені до протоколів та підписані уповноваженими особами без зауважень.

Згідно зі списком виборців на даній виборчій дільниці зареєстровано 843 виборці, у виборах взяли участь 694 виборці. Відповідно, згідно підрахунку голосів один з трьох кандидатів на посаду сільського голови набрав 358 голосів з відривом від найближчого конкурента на 83 пункти. Всі бюлетені та відповідні протоколи були належним чином оформлені та упаковані, з «мокрими» печатками і підписами всіх 14-х представників дільничної комісії у супроводі представника правоохоронних органів, відправлені до територіальної виборчої комісії на зберігання. В територіальній комісії ці документи були закладені до сейфу та опечатані.

Проте 20 березня, на третій день після виборів, до територіальної виборчої дільниці надійшла заява від одного з кандидатів на посаду сільського голови з вимогою повторного перерахунку голосів (зміст заяви у вигляді фотокопії наводиться окремо). Сам текст, як кажуть «без коментарів… .», жодний наведений факт не відповідає дійсності.

Територіальною виборчою комісією була розглянута заява кандидата-позивача та прийнято рішення про повторний підрахунок голосів. В присутності членів територіальної та дільничної комісії, а також представників правоохоронних органів (МВС, прокуратура) був відкритий сейф та вилучені пакунки з бюлетенями. Коли всі переконались у цілісності упаковок, приступили до перерахунку бюлетенів. Після проведеної перевірки кількість всіх наявних бюлетенів повністю відповідала даним вказаним у протоколах, але неймовірно фантастичним чином у кандидата-переможця раптом виявили 97 «недійсних» бюлетенів, де однією рукою були «домальовані» одна (дві) галочці.

Для всіх очевидців даного дійства є незбагненним факт такої чудодійної метаморфози бюлетенів кандидата-переможця (вже не на його користь) після позовної заяви кандидата-невдахи.

Весь день для багатьох десятків людей був безнадійно втрачений у пошуках причин такого «чудесного промислу». Все тимчасово завершилось евакуацією «чудотворних» бюлетенів до рай адміністрації. Але, громадськість села дізнавшись про «чудеса», сповнена рішучості шукати витоки «незвіданого». Позиція компетентних органів поки достеменно не відома.

Думаю, що викладені коротко факти (все значно глибше і об'ємніше ) можуть бути повчальним уроком на майбутніх виборах у нашій країні.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.