Відповідь Михайлу Іллєнку

03 квітня 2012, 10:26
Власник сторінки
Общественный деятель
0
528
Відповідь Михайлу Іллєнку

Трохи запоздала відповідь на Відкритий лист масам режисера Михайла Іллєнко

Відкритий лист

Дорогі глядачі! Блукаючи Холодним Яром, я дізнався, що мій фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" вже в інтернеті. Для багатьох з вас це зручно, для фільму - фатально, і остаточно знищує шанс на відтворення процесу виробництва, яке без повернення грошей через прокат неможливе. За п'ять років роботи над фільмом нас зупиняли декілька разів. Кожного разу наша група вирішувала проблеми самостійно, цього разу ми не обійдемося без вашої допомоги - самі не зупинимо фільм у мережі. Для мене особисто в цій ситуації є додаткова складова: вам пропонується качати й дивитися напівфабрикат, незавершену технічно версію. Прошу вас не дивитися і не поширювати її у мережі.

З повагою,
Режисер-постановник "ТойХтоПройшовКрізьВогонь"
Михайло Іллєнко.

—————————-

Шановний Михайле!

Повністю розумію Вашу зацікавленість у відсутності фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» у вільному доступі в мережі Інтернет, однак, запускаючи фільм на ринок, Ви повинні були розуміти і прийняти, як даність існуючі правила гри: у сучасній дійсності інший поворот подій неможливий. Більш того, з урахуванням кількості зібраних за прокат грошей, не Вам скаржитися.

Я розумію гасло «Підтримаємо вітчизняного виробника», але абсолютно не розумію і не сприймаю, коли під цим гаслом активно проштовхують те, що не потрапляє або потрапляє з величезною натяжкою під критерії якісного продукту. На жаль, попит на Ваш фільм викликаний, в першу чергу, не якістю, а красивою і помітною обгорткою в супроводі з ефективною рекламою («Перший український фільм вийшов у широкому прокаті», «Лауреат Київського міжнародного кінофестивалю», «Підтримаємо українське» - що може ефективніше діяти на маси, особливо - патріотично налаштовані?) Якби я не знав дуже благодатний матеріал, використаний для створення картини, цю приголомшливу історію, екранізовану Вами, я б вважав, що це цілком непогане кіно зі своїми достоїнствами і недоліками. Але, ознайомившись з передісторією до перегляду фільму, Ваша картина просто розчарувала: унікальне Ви примудрилися перетворити на банальне перекромсав і звузивши до пересічних масштабів. Тому в цьому зв’язку не особливо істотні повсякденні недоліки картини, - такі, як розрив у послідовності сюжетної лінії.
Український кінематограф, безперечно, потребує розвитку, а, враховуючи сьогоднішню ситуацію, можна сказати, що на безриб’ї і рак - риба, але я дуже проти того щоб рака видавати за рибу фугу, якою він не є.

З повагою, Олександр Вєстнік.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ТойХтоПройшовКрізьВогонь,Іллєнко,кінематограф
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.