На одній сцені з Енніо Морріконе

08 квітня 2012, 21:28
Власник сторінки
Журналист
0
600

Енніо Морріконе? Ні, це не чутки. У Києві, напередодні Нового року, 20-го грудня, з неймовірним успіхом відбувся концерт легендарного італійського композитора і диригента нашого часу.

Кращий композитор XX сто­ліття вперше відвідав Україну і осо­бисто керував оркестром та хором.

У програмі були зібрані найпопулярніші мелодії, які стали саундтреками ві­домих фільмів, таких як «Професіонал», «Якось в Америці», «Хороший, поганий, злий» та інші. Звідси й назва концертної програми: «Музика з кінофільмів». Музику 83-річного Енніо Морріконе часто можна по­чути на рінгтонах мобільних телефонів (пригадаємо фільм «Професіонал»). Я впевнена, що кожен, хто відвідав цей концерт, не залишився байдужим. Але для сотні киян, і особисто для мене, цей концерт точно став незабутньою вічні­стю.

«Завтра о 14:00 репетиція в універси­теті культури», - з цієї фрази почалася моя маленька казка. Це був хор. Одна величезна сім'я, аж зі ста виконавців. Кандидатуру кожного учасника гастро­лей маестро Морріконе, звиклий до всього підходити ґрунтовно, затверд­жував особисто. Моєму щастю не було меж! На одній сцені з Морріконе! Таке буває лише раз у житті. Репетирували ми по чотири години в день, впродовж трьох тижнів. Хором керував помічник

Енніо Морріконе, піаніст і диригент Стефано Куччі. Таких позитивних людей рідко зустрінеш! Не пам'ятаю жодного моменту, коли б він не посміхався.

Можу впевнено сказати - концерт перевершив усі очікування і неодмінно стане однією з найлегендарніших подій в історії музики. Глядачі аплодували стоячи, а маестро тричі виходив грати на біс. Таку силу і потужність звуків не замінити нічим. Це складно описати словами, це потрібно відчувати. На мить здалося, що в цьому і є сенс життя. У такі моменти, коли серце за­вмирає і сльози на очах - дивишся у зал і не віриш, що все це відбувається саме з тобою. Під час концерту я стояла на сцені та спостерігала за поведінкою цієї людини - незвичайно!

Він дуже рідко посміхається. А в ході репетицій маестро деколи навіть вида­вався злим. Особливо, коли на одній з репетицій двічі підряд не вступила вчасно третя валторна! Всі затихли, здивовано й перелякано переглядаю­чись. Ніхто не чекав такої реакції. Але раптом: «Ви лише не бійтеся мене, я хо­роший, навіть коли злий!» З тієї хвилини посмішки не сходили з наших облич. Маестро Морріконе поділився з нами секретом успіху: «Звичайно ж, потрібна велика зконцентрованість всіх учасни­ків концерту, оскільки нас, разом із хором, близько двохсот. І якщо хтось відвернеться або щось зробить не так, то це, звичайно, стане проблемою. Але

досі всі репетиції проходили добре! Якщо всі учасники концерту будуть уважними й сконцентрованими, то все вдасться «на ура!».

Сюрпризом сьогодні може стати му­зика, з якою публіка ще не знайома. Але так само ми граємо відомі твори», - розповідає маестро Морріконе перед початком концерту. Для прожи­вання у Києві Енніо попросив звичай­ний номер люкс в «Прем'єр Палаці». Від фанатів він не втікав і не ховався, навіть незважаючи на дику втому, яку вида­вав його погляд. А наступного дня після концерту великий композитор відвідав Києво-Печерську Лавру і музей народ­ної архітектури та побуту в Пирогово. Хотілося би подякувати всім, хто брав участь в організації концерту. Всім, хто повірив у нас і просто тим, хто був поруч. А маестро Морріконе спасибі за те, що він такий є!

Катерина КУПРІЄНКО

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.