Як безкоштовно пройти медичне обстеження?

21 квітня 2012, 06:42
Власник сторінки
ПР-менеджер
0
891

Як можна швидко та абсолютно безкоштовно пройти базове медичне обстеження в лікувальному закладі та, якщо Ви здорові, ще й отримати за це гроші? Потрібно зовсім небагато - стати донором крові.

Перед кожною кроводачею потрібно пройти обов’язкове медичне обстеження. Всі обстеження донорам проводяться безоплатно. Особливо ретельно проводиться огляд людей, що прийшли вперше: досвідчені лікарі детально розпитують про перенесені захворювання, з‘ясовують про можливі перебування в регіонах розповсюдження особливо небезпечних інфекцій. Тоді оглядає майбутнього донора терапевт.

 Перед кроводачею обов‘язково проводяться певні лабораторні дослідження: визначається група крові і резус-належність, кількість гемоглобіну. Зразки крові кожного донора перевіряються на наявність таких інфекцій як сифіліс, гепатит В, гепатит С і ВІЛ. В активних донорів додатково визначається кількість еритроцитів, лейкоцитів, лейкоцитарна формула, швидкість осідання еритроцитів, кількість тромбоцитів; визначається загальна кількість білка, білкові фракції; проводиться тимолова проба - один з найперших показників порушення роботи печінки.

У всіх донорів визначається АЛТ (аланінамінотрансфераза), при необхідності АСТ (аспартатамінотрансфераза) - спеціальні білки (ферменти), які містяться всередині клітин організму і беруть участь в обміні амінокислот (речовин, з яких складаються білки). АЛТ і АСТ містяться в клітинах різних органів і потрапляють в кров тільки при пошкодженні або руйнуванні клітин (хвороби, травми). Підвищений рівень АЛТ і АСТ вказує на наявність захворювання того чи іншого органу (найчастіше гепатит, панкреатит, інфаркт). Тобто оцінюється функціональний стан печінки.

Активні донори 1 раз на рік за місцем проживання проходять флюорографію, жінки обстежуються у гінеколога, в разі необхідності проходять обстеження у інших спеціалістів.

При виявленні бажання кожен донор може одержати письмову довідку з результатами досліджень. Результати повідомляються тільки особисто і конфіденційно.

Слід зазначити, що як при взятті крові для дослідження з пальця, так і для здавання донорської крові використовують лише одноразові стерильні набори промислового виробництва в індивідуальній упаковці, повторне використання яких неможливе.

Таким чином, кожен донор  раз в рік проходить медичне обстеження, що є запорукою хорошого  здоров‘я. А разом з тим він отримує певні пільги та фінансову винагороду (читати тут - http://blogs.korrespondent.net/users/blog/oljagpopovytsch/a60755).

Більш детальну інформацію про донорство крові та пункти здачі Ви можете дізнатися на сайті   http://vk.com/nado_donor

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.