Забруднення - шлях до зубожіння

14 травня 2012, 00:32
Власник сторінки
0
684

Забруднення навколишнього середовища – це одна із найважливіших проблем всієї планети, особливо дана проблема стосується України. Ми живемо в державі, де абсолютно все забруднено відходами та газами.

Засмічення нашої землі виникає в результаті діяльності людини, особливо це стосується роботи заводів на території держави .Деякі ландшафти України вважаються найзабрудненішими в Східній Європі.

На території південного сходу, зокрема в Харкові, Луганську, Донецьку, Дніпропетровську та Запоріжжі, особливо забрудненим є повітря . Металургійний кокс, робота хімічних та металургійних заводів, а також теплові електростанції - основні джерела високого рівня неконтрольованих викидів діоксиду сірки, пилу, незгорілих вуглеводнів та інших шкідливих речовин . Більше третини викидів в атмосферу – відходи від автомобільного транспорту.

Практично всі поверхневі води України також забруднені. Дністер та Дунай відносять до числа найбільш забруднених водних об'єктів на території колишнього Радянського Союзу. Значна частина води в Україні настільки заболочена, що представляє смертельну загрозу для здоров'я людини. Близько половини  хімічних добрив, гербіцидів і пестицидів, змиваються в річки .

 

Азовське море – це одна з областей, яка найбільшою мірою страждає від серйозних і хронічних забрудненнь прибережних вод. Раніше чисте та прозоре море має серйозні проблеми промислового забруднення стічних вод і підвищений рівень засоленості з початку 1970-х років.

 

Солоність моря до зарегулювання Дону була в три рази менше середньої солоності океану. Величина її на поверхні змінювалася від 1‰ (проміле) в гирлі Дона до 10,5‰ в центральній частині моря та 11,5‰ в Керченської протоки. Після створення Цимлянського гідровузла солоність моря почала підвищуватися (до 13‰ в центральній частині). Середні сезонні коливання величин солоності рідко досягають 1%.

 

Не зважаючи на роботу над очищенням, умови в Азовському морі продовжують погіршуватися. Наприклад, за середніми рівнями показників спостерігається підвищений вміст органічних речовин (1,5 ГДКм за БСК5), амонійного (1,2 ГДКм) та нітритного (1,5 ГДКм) азоту, заліза (13,7 ГДКм) та  нафтопродуктів (1,9 ГДКм).

                                                                         

Дуже важко дивитися на те, як ми своєю діяльністю винищуємо природу навколо. Ми живемо в державі з надзвичайно родючою землею та мальовничою природою, проте ми цього не цінуємо .Та прийде час, коли цінувати буде вже нічого, тому що ніщо в житті не може бути вічним і дари нашої природи – не виключення . Тому, якщо ми разом не почнемо вживати заходів із боротьби із екологічними проблемами, зокрема забрудненням , ми ризикуємо залишитися ні з чим . 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.