Мрія Тесли

18 травня 2012, 19:27
Власник сторінки
0
700
Мрія Тесли

Електроавтомобіль завжди був мрією. Ще Нікола Тесла розробляв апарат нового покоління, який буде харчуватися виключно електрикою. Йшли роки - удосконалювалися автомобілі.

Нові двигуни внутрішнього згоряння блискавично встановлювалися в кузови нових автомобілів в той час, як розробники електронних двигунів старанно вдосконалювали своє творіння і робили його практичним.            

На сьогоднішній день виробництво екологічно чистих автомобілів знову стало популярним. Передбачаючи кінець ери нафти, автомобільні концерни стали більше часу і коштів витрачати на розробку енергоємних, а, головне, доступних автомобілів на акумуляторах. У більшості європейських країн, які займаються виробництвом і розробкою авто, діє державна підтримка для електричних автомобілів.

Так, норвезька компанія Think вирішила зайнятися електрифікацією автотранспорту на одній з федеральних земель Норвегії. Всього за 551 євро на місяць будь який норвежець може взяти авто в оренду. У цю суму входить страховка і квиток на будь-який вид громадського транспорту. До того ж компанія обслуговує та організовує парковки, на яких можна підзарядити свій автомобіль. І хоча зараз Think має в наявності лише 35 машин, до кінця цього року в її розпорядження надійде ще 100 новеньких автомобілів.

Даний приклад мало не єдиний. У Європі поки що не існує заводу, який би серійно випускав електроавтомобілі. Лідером у виробництві та експлуатації таких машин є Китай. За останній рік кількість електричних засобів пересування там досягла 20 мільйонів.

В Україні, країні з величезним енергетичним потенціалом, поки що не існує можливостей для експлуатації таких машин. Але, мабуть, це не перешкода для китайських дилерів, які впевнено просувають свої «електричні» бренди на наш авторинок. Що тут ще сказати! Наша сусідка, Росія, нещодавно відкрила свою першу заправку для електричних авто! Одна заправка на всю Росію.

Шкода, що у такої альтернативи двигунам внутрішнього згоряння дуже багато перешкод на шляху до серійного виробництва. Адже, маючи мільйони таких машин, ми повинні пам'ятати про заправки для них, про спеціальні стоянки, про обслуговування та про електричні мережі, які, можливо, будуть нездатні витримати одночасну зарядку мільйонів залізних коней. А поки ми думаємо, нафти стає все менше.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.