"Автозак" - зловісний символ епохи невпинного "покращення".

23 травня 2012, 08:38
Власник сторінки
0
560
 Автозак  - зловісний символ епохи невпинного  покращення .

Давно звернув увагу, що за останні два роки на вулицях Києва різко побільшало "автозаків", які за кількістю скоро напевно не поступатимуться маршруткам.

      Давно звернув увагу, що за останні два роки на вулицях Києва різко побільшало "автозаків", які за кількістю скоро напевно не поступатимуться маршруткам. Кожного ранку, по дорозі з дому на роботу я, як правило, зустрічаю три-чотири пересувні "тюрми на колесах", що везуть арештантів з Лук'янівського СІЗО в Солом'янський районний, чи Київський апеляційний суд (або повертаються звідти). Чомусь я їх майже не зустрічав трьома роками раніше, хоча і "дід Лук'ян" і вищезгадані суди стояли на тих же місцях, що й зараз. Висновок один - побільшало арештантів, значно побільшало.
      Може теперішня влада почала нарешті "випалювати корупцію кальоним желєзом", як обіцяв Янукович два роки тому? Чи може приборкала вуличну злочинність? Міжнародні рейтингові агенства, на жаль, поки що фіксують зворотні тенденції. Але і без рейтингів це добре відомо будь кому, хто слідкує за новинами та періодично натрапляє на матеріали журналістських розслідувань про чергові корупційні оборудки високопосадовців на сотні мільйонів, які чомусь досі не зацікавили "сімейного" Генерального прокурора та його заступників. То кого ж возять у тих автозаках і навіщо? І чому їх не поменшало, навіть після розрекламованої придворними юристами Януковича "декриміналізації економічних злочинів"?
      Відповідь на це запитання дав Костянтин Усов у коментарі до свого документального фільму "Тюрма №1" про Лук'янівський СІЗО. Нинішній режим в особі його каральних органів (правоохоронними вони перестали бути остаточно) та так званих "судів" торгує свободою громадян. "Торгівля свободою" - дуже вигідний "бізнес", і тому тюрми мають бути саме такими", як показано у фільмі. А ще він "зачищає" політичне поле від небезпечних для нього громадських активістів, як в даному випадку http://blogs.pravda.com.ua/authors/sobolev/4fbb7d49688c8/ та "нелояльного" бізнесу (якщо такий ще залишився). Тож "автозак" перетворився в один із зловісних символів теперішньої епохи свавільного панування жадібної, нахабної, цинічної та аморальної бандократії, як свого часу горезвісний "чорний воронок". І чи не стає уся наша УРкаїна схожою на цей "автозак", в якому нас везуть у "світле" тоталітарне майбутнє (чи може минуле?) ті, хто мали б сидіти в його будці, а не за кермом? 
      Ось він - "красень" - автозак (фото зверху), "швидкий, зручний та надійний вид транспорту", від якого, як то кажуть, "не зарікайся".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.