С чяго начинайетца Родина

24 травня 2012, 19:47
Власник сторінки
юрист
0
431
С чяго начинайетца Родина

мова vs язик

В який раз ? І скільки ще ?


Ці два питання виникають після новин про законопроект "5 колони".

Чи дійсно так необхідний цей закон ? Невже 90 % книг російською в Україні та 70 % періодичної преси на російській це "ущемление" прав ? Скоріш за все так і є. Тільки от це "ущемление" прав україномовних, які не отримують і 30 % свого україномовного продукту.

Під принципами "захисту" російської заховані принципи знищення української. Хіба їм потрібна угорська в документообігу ? Хіба їм потрібна татарська в кінотеатрах Криму і Севастополя ? 

Одразу згадується апеляційний суд  Закарпатської області. Юрист з Дніпропетровська представляв інтереси страхової компанії. Уявляю собі цього юриста в цьому ж суді, коли суд буде вести засідання на угорській, коли відповідач буде спілкуватись на угорській. Цю саму ситуацію можу уявити в суді Симферополя коли суд буде йти на татарській мові.

Чи думав автор законопроекту, що для цього потрібно буде переводити всі інформаційні системи на мови нацменшин ? Які складнощі виникатимуть з уніфікацією таких систем..з документообігом..з юридичною термінологією та її тлумаченням. 

А чи будуть рішення конституційного суду і судів загальної юрисдикції перекладені на угорську ? А це неодмінна потреба для юридичного захисту.


Яким чином будуть тлумачитись дефініції на різних мовах. Хто не знає, один з способів тлумачення Конституції, який використовує КСУ - філологічний. 

А чи буде ВРУ видавати закони на мовах нацменшин ? Бо інакше в судах і не застосуєш його..

Це ж скільки грошей і роботи, часу потрібно вкласти в цю непотрібну працю ? Результат законопроекту потріба створити декілька "держав" в державі. А ми навіть одну не взмозі "довести до розуму".


Ніхто не прораховував таких питань.


Якщо російськомовні серіали в оригіналі показують на українських каналах то для чого мені дивитись їх у посередників ? Я можу їх подивитись і на російських каналах. Для чого посередники, давайте знищимо українські канали ? Потім ми можемо знищити українських виробників адже є російські там і державу можна ліквідувати бо є російська держава.  О т в руслі такого абсурду намагаються нас рухати автори законопроекту.

Та й взагалі  для чого нам посередники у ВРУ, КМУ, КСУ, АП ? Будемо працювати з їх господарами напряму. Так і грошей збережемо, і не будемо лукавити та імітувати державотворення.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.