Опозиція Рівненщини вичистила свої ряди від неугідних.

13 липня 2012, 17:05
Власник сторінки
0
869

Сьогоднішня політрада Рівненської обласної організації Політичної Партії "Фронт Змін" виключила з рядів партії 5-х голів районних та міських осередків. За що? За те, що задавали питання!

Коротко про себе . З 2010 року  я є членом Рівненської обласної організації  Політичної Партії «Фронт Змін» та одночасно очолюю  Острозьку   міську організацію даної партії.  Причиною для вступу  було  розуміння того, що  залишатись осторонь і пасивно дивитись на бардак і беззаконня, котре творить влада не мав більше  змоги.  Прочитавши статут,  декларовані цінності, загальну інформацію  про  Політичну Партію «Фронт Змін» я зрозумів, що дана партія – те, що я шукав. Приймав участь в президентській виборчій компанії, місцевих виборах.  Два роки я очолюю  міський осередок. Не претендую на кандидатство в депутати Верховної Ради та не маю кандидата котрого підтримував би ( в інтересах якого піднімав би цю розмову).

  На сьогоднішній день в мене є  розуміння того, що дана партія не відповідає жодним принципам демократії та  більше схожа на тоналітарну секту. Головною метою є отримання влади і наділення максимальними повноваженнями «своїх» людей,  поклоніння «Лідеру», послух і очікування мани небесної.    При цьому – прості  члени партії  є загальною масою думки і інтереси якої абсолютно  нівелюються і потрібні вони тільки для масовки.  При проявах будь-якого демократизму  оголошується анафема і  ведеться цькування. Для прикладу наведу близьку мені ситуацію в Рівненській    області.   Тема проста – вибір депутата від опозиції  для   балотування по мажоритарному округу  .  Механізм  вибору – тендер між членами політради партії:  хто більше дасть під себе грошей для  виборчої компанії! Ну і до уваги беруться «зав’язки» на «верхах» партії. Кумівство в найжорсткішому вигляді!  Жодних намірів порадитись з місцевими організаціями, навіть того округу,  де має йти кандидат! Повне ігнорування звернень і  апеляцій до прозорості і демократичних принципів! Як тільки я почав ставити запитання про невідповідність нормам здорового глузду механізму вибору -  почались погрози і заклики зняти мене з посади голови міського осередку.  При тому,  що я маю повну підтримку в осередку. Приємно, що хоч декілька  місцевих керівників підтримують мене  - хто відкрито,  а хто  просячи не афішувати. 

Я не втрачу нічого позбувшись даного посту. Хіба що – останніх ілюзій щодо наявності демократичних принципів.    Але в даній організації – вони на рівні слів вищого керівництва і не більш. 

Політичне життя партії зациклене максимум на обласних організаціях . Не проводяться збори простих членів партії, не виносяться на розгляд питання активної участі  в виборчому процесі.  Демократія по фронтовому – ми ( обласне і  загально українське керівництво ) придумуємо  кандидатів ( хто більше дасть грошей )  -  а ваша ( членів партії )  справа – голосувати за кого скажемо.  Чи не міняємо ми одну банду на іншу – ось головне питання?!  Частину  місцевих керівників  влаштовує така ситуація – вони очікують преференцій при приході до влади «наших».  Уже зараз йдуть  обіцянки роздачі  постів і посад! І це при тому, що ми «в жорстокій опозиції» до бандитського  режиму і  критикуємо «їх» методи!  Вражає та безсоромна цинічність з якою йдуть заяви про «честь» , «гідність» , « демократію» і відсутність цих понять у опонентів .   Да і питання чи будуть слухати «Лідера» люди, що своїми грошима купили ті депутатства.

Боюсь, що  і наявна ситуація з законопроектом про мову є простою ширмою для відволікання уваги від процесу висунення мажоритарників і списочників.   Ситуація вигідна і для однієї і для іншої сторони.  А ми – просто натовп, поглядами якого керують – куди треба туди і дивимось.  

 Часу на реагування і спроби змінити ситуацію – ДУЖЕ мало. Як тільки будуть оголошено списки і мажоритарні  кандидати – відступати буде нікуди. Потрібно буде тримати лице. А від головного офісу партії - нуль реакції на наші листи. Точніш є - листи передано в .... Рівне і наказано "розібратись на місцях".



P S
Годину тому я і всі місцеві керівники, котрі висловились проти непрозорого висунення кандидатів на мажоритарний округ,  в тому числі і член політради обласної організації,  отримали запрошення на збори в Рівне,  де нас будуть виключати з партії. От і доборолись.  Всім хто залучений до роботи в штабах - подзвонили і пригрозили звільненням,  якщо підтримають нас.
Здається фінішна пряма до їх перемоги.

PS PS /
Все. Мене подано до  виключення з лав партії .  А разом зі мною - всіх хто задавав питання.  Призначено "тихих" виконувачів обовязків. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.