Складно бути українцем

14 липня 2012, 21:58
Власник сторінки
0
542

Боротися з посольствами чи виконувати усі їхні забаганки, що важче?

Гарна пора – літо. Усі їдуть витрачати  тяжко зароблені гроші на пахлаву креветки, а можливо й на all inclusive. Перед захмарним морем, чи то пак горами головним здається лише знайти час та гроші. Проте вважайте, що втратили купу часу, думаючи лише про це.

Українці натомлені відпочинком на горе-пляжах намагаються втікати до небаченої Європи чи Африки, або й того далі. А от тут й починаються пригоди. Що краще обрати? Як відпочити так, щоб нарешті отримати задоволення? 

Купа туристичних фірм пропонує найрізноманітніші варіанти вашого відпочинку. Все здається простим та доступним. Існує ще одна з можливостей – спланувати свій відпочинок самостійно: обрати країни, міста, готелі та всі інші можливі маршрути. Порпаючись у всесвітній павутині, будь-хто може обрати все, що йому до душі. Хоча слово «будь-хто» варто викреслити.

 Українцеві побачити, наприклад, ту ж Європу виявляється досить складно. Ось на цьому етапі вже абсолютно все рівно, де і як ви шукали, думали та планували таку омріяну подорож. Справа в тому, що ви українець. Це як тавро на обличчі.

Назбирали грошей, знайшли час, обрали маршрут. Наступний крок − «добрий день, посольство». Спочатку телефон/сайт (потрібне підкреслити), там вам обов’язково все розкажуть і покажуть (навіть не сподівайтеся). Вичитавши та записавши все уважно, у вас починається найяскравіший етап – збирання папірців. З муками, болем та, іноді, розпачем ви берете довідки з роботи, університету, банку і т.д., бігаєте до перекладачів та нотаріусів.  Нарешті вдалося – все зібрано. Остання перевірка документів: паспортів, їхніх копій, довідок, перекладів, страховки, квитків, бронювання готелів, викликів… Прийшов час віднести всі викидні бюрократичної машини у посольство. Спрощена система прийому всього цього лахміття в амбасади здасться вам дев’ятим колом пекла. Необхідно зареєструватися на сайті або телефоном обрати день та час вашого розп’яття. Рішення про можливість подорожі винесе зла на весь світ тітка (травма бюрократії з’являється протягом тижня, не сумнівайтесь, що така жіночка вам і трапиться).

Буває, що машина смерті, а саме омите кров’ю, потом і сльозами посольство дає збій. Прикро, що корегування механізму ні до чого доброго не призводить. Радше за все ви отримаєте немалі збитки. Так, нещодавно шановне посольство Італії в Україні вирішило відремонтувати або ж замінити гальма свого катафалка. Саме тому воно припинило приймати документи аж до тридцятого липня поточного року. Усіх простих смертних, що все ж встигли зареєструватися шанобливо попросили, по-перше, позбутися ейфорії від можливого відпочинку, а, по-друге, їхати на городи й копати картоплю. 

Нахабство? Ні, та ж ви не розумієте – це сила і міць мармурової брили в головах згаданих вже гвинтиків механізму. Не працювати майже місяць влітку? Без проблем. Треба ж відпочивати хоч колись і закатованим нікчемними українцями працівникам шановного посольства.

Наступним кроком для ще сильних духом є корегування маршруту, а далі вже й віра в «доброго царя» в посольстві Польщі, Чехії і т.д.

То ж вибір за вами, любі співвітчизники. Далі розбивати голови об пороги амбасад чи лишатися в Україні. Навіть тут є безліч варіантів: дача, город, консервація або море, брудний пляж, пахлава, креветки й шашлички з мідій.

 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.