Прийшла біда звідки не чекали!

19 липня 2012, 18:18
Власник сторінки
0
419

Поштовхом до написання цієї статті стало прийняття Верховною Радою скандального закону про мову. Даний закон за задумом авторів мав розширити права російської мови, яку «утискають», але зараз не про ц

Коли всі сили патріотичних організацій спрямовані на відстоювання української мови від натиску російської мови, і оборони від проросійських організацій ніхто не згадує про маленьку гадючку яка притаїлася і тихенько робить свою справу, скажемо так в самому тилу національно свідомої частини України. Я маю на увазі угорську громаду Закарпаття,яка своїми діями чинить не меншу шкоду ніж збіговиська російських шовіністів. Велика угорська громада,а етнічних угорців, що проживають на Закарпаті 150000, що становить 12% від всього населення Закарпаття ,але окрім них є ще частина населення яка начисто асимілювала за роки окупації Угорщиною Закарпаття, слуги, які за «кістку», яку їм кидають угорці готові на все, люди без моральних принципів і совісті.

 Чомусь коли справа стосується Закарпаття у всіх ставлення таке ніби це не частина України, нас залишають зі своїми проблемами один на один, доказом цього є те, що проблеми Закарпаття рідко коли виносять на всеукраїнський рівень. А проблема в нас одна це відкрите зазіхання Угорщини на нашу землю, але цього ніхто не помічає, або ж не просто не хоче помічати. В Угорських підручниках з історії Закарпаття позначене як її частина. Чому на це ніхто не реагує? До прикладу якщо  б Україна позначила частину території  Угорщина, як свою, реакція б була таж?

Угорщина не шкодує грошей на проведення окупаційної діяльності на території  Закарпаття, а саме  фінансування угорської громади,яка в відкриту займається пропагуванням приєднання Закарпаття до Угорщини, змадяризуванням населення, зокрема молоді.

    Угорщина фінансує багато навчальних закладів, різного типу від шкіл до вишів не мало вони організовують і дитячих таборів. Наш народ віддає свої дітей учитися в їх школи,університети купуючись на гарні умови,перспективу отримання роботи в  Угорщині. Але ніхто далі Закарпаття з випускників тих шкіл,чи вишів не їдуть з них не готують спеціалістів, з них готують покірних слуг Угорщини як це було в часи окупації  Більшість випускників тих шкіл не знають української мови, тому що викладають в них угорською і історію там вчать не України, а окремо Закарпаття в складі Угорщини В таких містах,як Берегово, Іршава,Виноградово в побуті ,як і в освіті, навіть в державних школах використовують угорську.

Ще одна проблема це отримання українцями угорського громадянства. Угорщина щедро роздає громадянство українцям,але не всім тільки тим,які надають довідку, що їхні предки були етнічними Угорцями. Це викликало нову проблему етнічні українці купують ті довідки, щоб отримати громадянство, щоб було легше пересуватись Європою. Виникає питання. Куди дивляться Угорські спецслужби? То ж в їхній компетенції не допускати таких махінацій. Але така ситуація на руку Угорщині потім легше буде приєднати  Закарпаття, ставши на захист свого населення. А угорська громада постійно скаржиться ,що їх права утискають, хоча насправді дійшло вже до того що утискають українців в їх рідній державі, доказом цього було те, що в Ужгородському університеті самостійно вирішили, що для поступлення туди абітурієнт замість здачі екзамену з української мову мусив здавати екзамен з угорської. Але з тим вже навели порядок.

Більшість урядовців етнічні угорці або їх прислужники які доволі така часто підіймають провокаційні питання такі як: використання угорської мови в держустановах на рівні з українською, використанням угорської символіки на рівні з державною, початок засідань органів місцевого самоврядування з гімну Угорщини.

 

Люди я закликаю Вас на забувати про нас!!! Стати нам на поміч в боротьбі з Угорською навалою. Закарпаття це теж частина України зі своєю історією боротьби за приєднання до України . Не мало синів України загинуло за свою батьківщину наш священний обовязок не допустити розшматування України іншими державами, кожна грудочка Української землі просякнута кровю тих хто її захищав,тих хто боровся за Незалежну Україну. Тож нехай їх боротьба не буде даремною, доведімо що ми гідні нащадки наших предків-героїв!

 

                                                                                              Слава Україні!

                                                                                              Героям Слава!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.