Офіційне звернення учасників акції «Бойкот російськомовної «Української Правди»

30 липня 2012, 09:31
Власник сторінки
0
2510

до головного редактора інтернет- видання «Українська Правда» Олени Притули.

 Шановна Пані Олено!

Ми, громадяни України, читачі «Української Правди», заснованої Георгієм Гонгадзе у 2000 році, звертаємося до Вас із проханням почути нас, зрозуміти та відреагувати на наші вимоги. Для початку, хочемо Вам пояснити, з чого ж все почалося?
Два дні тому під кожним російськомовним постом на сторінці Української Правди я
, Наталія Панченко,  написала: "Прохання. Шановна "Українська правда" і всі, хто в ній працює!
Вибачте, будь ласка та чи не могли б ви писати свої пости українською.
Якщо ж Ви все ще УКРАЇНСЬКА правда, то зробіть це, будь ласка, якщо не з поваги до Вашого читача, то хоча б з поваги до себе.
Дякую." (Додаток1). На це прохання видання, яке себе поважає, мало б відповідно відреагувати. Натомість жодної відповіді від представників Української Правди я не отримала. Отримала лише підтримку громадян, яка виражалася у "лайках" і коментарях. Коментарів ставало все більше і більше, після чого адміністратор фейсбук-сторінки «Українська правда» вчора (27.07.12) відповів нам  наступним чином : "Ну что ж... Может, читатели уважаемые, будете болеть исключительно за украиноязычных спортсменов? :)
Украина, вперед!!"
(Додаток 2) Провокація замість адекватної відповіді. Чи так має виглядати коментар поважного всеукраїнського видання?!
Потім
у коментарях адміністратор фейсбук-сторінки «Українська Правда» почав ображати читачів і відповідати на зразок: "Если вам что-то не нравится - флаг Вам в руки" і т.д. не боячись вживати, навіть, красномовного англійського слова «fu*k». Подібним чином відповідав і на емейли читачів. (Додатки 3, 4) До речі, хочемо зауважити, що хамська поведінка адміністратора сторінки щодо читачів спостерігається вже давно. (Додаток 5)

Не ми це почали... і ми зовсім не проти журналістів, не проти видання... Ми ЗА! Ми всього лише ЗА УКРАЇНСЬКУ мову на «Українській Правді» і повагу до українців у НАШІЙ країні! От і все...
Якщо колектив УП не розуміє, що в цьому принизливого, то найпринизливіше те, що ми в Україні маємо просити, щоб до нас зверталися українською...
Після всього цього МИ, читачі УП, вирішили об"єднатися - створили групу і розпочали акцію «Бойкот російськомовної «Української Правди». За добу до нашої групи приєдналося 669 однодумців – кількість постійно зростає, а кількість підписників  «Української правди» на фейсбуку постійно зменшується.
Т
акого приниження ми, українці, терпіти не будемо... Ми не підігнемо тихенько плечі, бо  НІХТО не має права позбавляти нас рідної мови, і будемо за неї боротися!  І, до речі, цікавинка - місяць тому точно таке ж зауваження, як кілька днів тому на сторінці «Української Правди», я написала на сторінці ТВІ під програмою "Шалений тиждень" щодо російськомовного ведучаго і відразу отримала відповідь: "Вибачте, але наш ведучий - громадянин литви і поки-що йому важко спілкуватись українською мовою, але ми над цим працюємо"А адміністратор  «Української Правди» відреагував: "...Флаг Вам в руки"...

 У звязку з виникненням даної ситуації,  вимагаємо від Вас як головного редактора інтернет-видання «Українська Правда» :

  1. Офіційної публічної реакції  на ситуацію що скалался.
  2. Україномовної сторінки «Української правди»  на фейсбуці.  (Нам не принципово, чи це буде двомовне коментування з перекладом коментарів російською мовою в дужках, чи створена нова україномовна  сторінка «Української правди»  на Фейсбуці.)

В іншому випадку ми будемо змушені  і надалі закликати до бойкоту  видання та продовжувати боротьбу з хамством і приниженням людей за мовною ознакою з боку адміністрації сторінки «Українська Правда» у Фейсбуці.


Адреса нашої сторінки: https://www.facebook.com/groups/403839316341350/

 

 

 

З надією на Ваше розуміння

Щиро,

Наталія Панченко (координатор)

та активісти акції

«Бойкот російськомовної

 «Української Правди»

 З.і. Сьогодні стало відомо що за переклад російськомовної "підводки" на українську мову,  пана  Роланда Мікіані, було позбавлено доступу до сторінки "Українська Правда" на facebook, а самі коментарі видалено.

Додатки

 

Додаток 1.



Додаток 2.

 

 

Додаток 3.



Додаток 4.

Додаток 4 

Додаток 5.

Цей інцидент відбувся ще в березні, але додаємо його, оскільки він стосується нашої теми і демонструє таку поведінку адміністратора фейсбук-сторінки вже протягом тривалого часу.

Додаток 5

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Facebook,правда,українська мова,Україна,мова,українці,Олена Притула
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.