Фронт Змін - з майбутнього у минуле

01 серпня 2012, 15:34
Власник сторінки
0
446

лист А. Яценюку

Фронт Змін – з майбутнього у минуле  (лист  А. Яценюку)

Шостого липня цього року лідери Об'єднаної опозиції підписали резолюцію про створення міжфракційних об'єднань на рівні місцевих рад. Розуміючи те, що ця резолюція є першим кроком до злиття політичних партій, ми висловлюємо свій протест проти даних дій, тому, що: по-перше, нам, на місцевому рівні, сьогодні нічого не заважає плідно працювати з депутатами всіх політичних партій які увійшли до  Об'єднаної опозиції  і приймати зважені рішення на користь громади; по-друге,  якби ми мали бажання стати членами  ВО Батьківщина, ми це, не вагаючись зробилиб, але ми вступали до лав партії «Фронт Змін», в якій бачили нову, «третю» силу, незаплямовану у жодних корупційних діях, та політичній «проституції». Після прийняття цієї резолюції у нас з'явилося враження що нас, без нас, «засватали». І останє, три роки з девізом «Змінимо майбутнє разом», ми йшли до світлого майбутнього, а виявляється повернулися до сірого минулого.  Також, висловлюємо свій протест, проти «кулуарного»,  «тендерного» та квотного обрання, точніше призначення, кандидатів в депутати по мажоритарним округам. Кандидати призначаються в закритому режимі без обговорення з керівниками місцевих осередків, не говорячи вже про рядових членів партії. Впевнені, що безсоромна купівля шансу стати народним обранцем – не робить честі ні партії, ні лідеру. Тим більше, дивлячись на кандидатів яких призначила опозиція (за винятком деяких), складається  враження, що ми повернулися до часів «любих друзів», кумовства та сватовства, питання вирішується завдяки київським «протеже». В такий спосіб опозиція сповідує централізовано-бюрократичну модель ухвалення рішень. Нажаль, складається  також враження, що об'єднана опозиція не хоче брати на себе відповідальність за стан справ в країні до президентських виборів, – «краще два роки ще побудемо в опозиції і покритикуємо владу, таким чином будемо мати більші шанси на президентських виборах», одним словом опозиція цілеспрямовано іде на поразку. Ми вимагаємо провести в усіх округах соціологічні опитування, або праймеріз для справедливого визначення найбільш рейтингового кандидата від Об'єднаної опозиції. Ми готові відстоювати принципи демократії і боротись з чинною владою, але у відповідь бачимо повне ігнорування звернень і апеляцій до прозорості та демократичних принципів!  

Стаття 60. Права і обов’язки членів Партії (статут ПП «Фрон Змін»)
Член Партії має право;
5) звертатися з питаннями, пропозиціями, заявами в будь-які органи Партії, та одержувати відповідь по суті свого запиту.         
                                                           

P.S.  Цей лист підписали шестеро голів районних і міських організацій ПП «Фронт Змін» Рівненської області і відправили Яценюку. Відповіді чекати прийшлося не довго. На наступний день нас всіх виключили з партії. От вам і демократія. Вражає та безсоромна цинічність з якою лунають заяви про честь, гідність, демократію  та боротьбу з корупцією. Тому, що можливість стати кандидатом в депутати від опозиції вимірюється товщиною гаманця, жодних аргументів більше не потрібно. Там не має цінностей, там є лише ціна.

  Після таких кроків керівництва партії, заяви про припинення членства у "Фронті Змін" написали майже всі члени партії Березнівської організації в Рівненській обл., в тому числі й депутати районної та міської рад. А на черговій сесії депутати оголосили про вихід з фракції Фронту Змін. Рішення про вихід з партії і фракції ми прийняли зовсім не тому, що боїмося  боротися з владою і номінальним займанням своїх посад у партії, та в зв’язку з,  не виконанням доручень, так як це було заявлено у ЗМІ, про це судити не їм, а вам!  Ми проти квотного та кулуарного призначення кандидатів в депутати. Крім того, у 2010 році всі кандидати в депутати місцевих рад підписали з політичною партією «Фронт Змін» угоду про політичну відповідальність. За нею, кандидати зобов’язалися увійти до фракцій «Фронту Змін», і не входити до будь-яких інших фракцій, та груп. Але в партії так часто міняються думки і напрямки, що ми перестали розуміти куди ми «йдемо», тому що сьогодні нас уже зобов’язують вступати в депутатські групи з іншими фракціями, цим самим нас заставляють порушувати угоду про політичну відповідальність. Ще один дуже важливий аргумент, який спонукав членів партії до такого кроку, це те, що лідер також покинув партію ( він заявляє – технічно). 14.07.2012 року А.П.Яценюк написав заяву про зупинення членства в партії «Фронт Змін» і сьогодні партія без лідера. Уявіть собі куди запливе судно без капітана? Вірно – на милину!                                                                                                  «І все на світі треба пережити, бо кожен фініш - то посуті старт. І наперед не треба ворожити, і за минулим плакати не варт...»,  золоті слова Ліни Костенко.

                                                                 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.