Янукович оголосив себе і свій режим відкритим ворогом Українського народу

13 серпня 2012, 07:59
Власник сторінки
Журналіст
0
360

Заява Української платформи «Собор» щодо мовного закону. Подаю повний текст...

Підписавши «закон» про засади мовної політики, президент Віктор Янукович оголосив себе і свій режим відкритим ворогом Українського народу.

В умовах, коли за даними Асоціації видавців періодичної преси й Асоціації книговидавців лише 13% книжкового, 30% газетного, 10% журнального ринку становить україномовна продукція, коли на ТБ доля україномовного продукту не перевищує 25%, підписання цього «закону» означає посилення дискримінації українців на своїй власній землі, у рідній хаті.

Насправді цей так званий «закон» – про заохочення зневажання України в Україні. Такі як Янукович і його угруповання вважають,  що колосальних страждань, яких зазнав Український народ, мало, і наш народ винен лише тим, що зберігся на своїй Українській землі.

Із єзуїтською вправністю Партія регіонів називає дискримінацію «впровадженням європейських цінностей». За цим же зразком ПР називає свою патологічну клептоманію та висмоктування життєвих соків з країни «розбудовою економіки».

Навіщо це робиться? Аби назавжди закріпити панування над Українським народом.

Розриваючи інформаційний та освітній простір країни на шматки, влада створює в країні феодальні міні-гетто, з чіткою метою зменшити опір розколотого народу.

В умовах інформаційного суспільства усе це означає практичну підготовку до дезінтеграції країни. Саме цього й прагнуть апологети «русского міра», намагаючись повернути Україну в імперську орбіту.

Абсолютна більшість положень мовного законопроекту не мають жодного відношення до захисту прав етнічних груп. Насправді цей законопроект розшматовує країну на догоду Кремлю та приватним інтересам нинішньої верхівки, дискримінуючи більшість наших громадян. Державні та місцеві службовці опиняться під загрозою судових позовів у разі незадоволення вимог щодо спілкування на понад десяткові мов. Одночасно цілі території перетворюються на освітні «гетто» для дітей і молоді. Садочок, школа, вузи, друковані ЗМІ, кіно, радіо, телебачення на величезних територіях зможуть існувати цілком без державної мови, а значить і без реальної перспективи виходу молоді на загальнодержавний рівень та інтеграції в українське суспільство.

Показово, що при проштовхуванні і підписанні цього «закону» влада яскраво показала свій єдиний фах і кількаразово пішла на завідоме шахрайство. Спочатку Янукович обіцяв, що не буде його поспішного ухвалення, потім обіцяв громадське обговорення, а тепер обіцяє перегляд закону і програму розвитку українській мові.

Але ми знаємо ціну таким обіцянкам. Українська платформа «Собор» закликає всіх співвітчизників чітко усвідомити, що кожен день дії цього закону – крок до знищення ідентичності Українського народу.

Тому зміна режиму – питання виживання нашої Вітчизни.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.