Четверо з ножами напали на протестувальників за мову

16 серпня 2012, 04:30
Власник сторінки
0
334
Четверо з ножами напали на протестувальників за мову

У ніч на 15 серпня четверо невідомих напали на учасників мовного протесту у Саду Шевченка в Харкові...

Як повідомляє ВГО "КУПР" в ніч на 15 серпня четверо невідомих напали на учасників мовного протесту у Саду Шевченка в Харкові. Погрожуючи черговим 44-річним Сергієві Котлярута Костянтину Черенському, забрали чотири державні прапори й пошматували агітаційні плакати.

Свій штаб мітингувальники організували на лавках біля пам'ятника Тарасові Шевченку. Туди переїхали з майдану Свободи кілька днів тому через постанову міської ради.

— О першій ночі виключились ліхтарі біля пам'ятника. Я вмощувався на лавку спати, коли почув як зашелестіла клейонка. Подумав, це Костя поправляє її, бо пішов дощ. А як розплющив очі, то побачив двох хлопців у чорних спортивках і капюшонах. Вони ножами розрізали вірьовки, якими прикріплені плакати до лавок і скидали їх на купу, — розповідає телефоном у середу Сергій Котляр. — Ламали вудочки, на яких прикріплені українські прапори. Діяли, як в американських фільмах — усе злагоджено, як годинник. Подивились у сумки, які лежали на одній із лавок, але нічого не взяли.

— Там був гаманець одного з наших хлопців. — продовжує Сергій Котляр. — Їх ціллю були агітматеріали. Ще двоє чоловіків у куртках підчищали все — попідбирали уламки від прапорів, плакати.

Напад тривав хвилин 5. За цей час вони не сказали жодного слова, тільки показували ножі. Ми пробували говорити з ними, кричати, але вони не реагували. Битися ми не ризикнули. По-перше: бачили в них ножі. По-друге: якщо би спробували відбити агітаційні матеріали, то вони б написали на нас заяви в міліцію і стали би свідками та потерпілими.

Ми викликали міліціонерів, але ті приїхали аж за годину. Ми написали одну заяву, потім — другу і пояснення, потім — третю. А сьогодні після обіду зателефонували і сказали, що треба під'їхати й написати ще одне пояснення.

Акція протесту проти прийняття закону "Про засади державної мовної політики" у Харкові триває другий місяць. За цей час міська влада подала п'ять судових позовів на мітингувальників, міліція склала понад 10 адміністративних протоколів. 16 липня двох активістів затримали, але згодом відпустили.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.