Як уряд Азарова імітує "покращення"

18 серпня 2012, 13:07
Власник сторінки
0
335

Промислове виробництво в Україні падає, але уряд твердить про ріст

Держкомстат України радісно рапортує про зростання промвиробництва в липні на 3 % в порівнянні з червнем місяцем. Яка радість, "покращення" крокує по країні!  Але не спішіть радіти. Це не більше, ніж маніпуляція цифрами. Насправді в Україні промислове виробництво падає вже третій місяць.

По-перше, липень має 31, а не 30 днів, як у червні. Один додатковий робочий день вже дає більше 3 %, якщо порахувати робочі дні. Крім того, в червні ряд днів були вихідними (Трійця, день Конституції). Із перерахунком на робочі дні виходить помітне падіння промислового виробництва. Про падіння свідчить і порівняння з липнем минулого року - промислове виробництво упало на 0,9 %. І це при тому, що липень 2011 мав на один робочий день менше, тобто реальне падіння з урахуванням робочих днів в порівнянні з минулим роком складає біля 5 %.

Так що казки про стабільність і розвиток - така ж брехня від ПР, як "покращення вашого життя ще вчора". Хіба що, говорячи про покращення, регіонали мають на увазі свої кишені. Тоді це правда.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: економіка,промислове виробництво
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.