Два сюжети з життя ветеранів (покращенням присвячується)

24 серпня 2012, 15:48
Власник сторінки
Предприниматель
0
545
Два сюжети з життя ветеранів (покращенням присвячується)

Два сюжети з життя ветеранів. Коментувати пропоную разом. Хоча й без коментів - "картина маслом"...

Перепост з офіційного сайту Харківської міської Ради, міського голови, виконавчого комітету :

Ветерани війни взяли участь у змаганнях зі стрільби

Змагання зі стрільби для ветеранів війни пройшли сьогодні, 24 серпня, на стрільбищі військової частини 3005 Внутрішніх військ МВС України, розташованому під сел. Васищеве.

Всього на стрільбище виїхало 60 ветеранів з Комінтернівського та Червонозаводського районів, але в змаганнях взяло участь близько половини з них. За умовами турніру необхідно було зробити 10 одиночних пострілів у мішень, встановлену на відстані 25 м. Серед чоловіків кращий результат показав полковник у відставці з Червонозаводського району Володимир Шашкін, серед жінок - ветеран з Червонозаводського району Світлана Алексєєва.

Цього дня для ветеранів також грав живий оркестр, була приготована польова каша.

Виїзд ветеранів та змагання пройшли за підтримки депутата Харківської міської ради ....(тут звісно було ім 'я члена ПР - пр. автора)

«Я вважаю, що наше суспільство в боргу перед тими людьми, які відстояли свободу нашої країни. Але роки минають, ветеранів стає все менше і менше. Тому ми зобов'язані зробити все, щоб час, який їм залишився, вони прожили в достатку, оточені турботою і повагою», - сказав депутат.


Сьогодні Микола Каптанний в черговий раз прийшов до Харківської міської ради прохати хоч якийсь прихисток на зиму. Пожежа сталася восени минулого року. Однак до сьогодні питання житла залишається відкритим.

«У моєму будинку майже все згоріло. Пожежники нарахували понад 149 тисяч збитків. Але нового житла чи матеріальної допомоги я так і не отримав. Залишилася одна малесенька обгоріла кімнатка. На одному ліжку – моя старенька дружина. Вона лежача. Все життя пропрацювала лікарем. На другому ліжку – я. Води і туалету в будинку немає. Холодно. Прийде осінь. Що я робитиму?..», - плаче Микола Каптанний.

«Бігаю до сусідів по воду. Стареньку помити, погодувати треба. Я слабну. Сили вже не ті. Мені дуже важко ходити по воду. Боюся, що взимку не зможу. Ми загинемо в цьому будинку…», - продовжує ветеран Другої Світової війни.

Однак жоден чиновник Харківської міської ради прийняти Миколу Каптанного так і не погодився. Навпаки, один з працівників міської ради нахамив старенькому, мовляв, ордени й медалі часів Другої Світової війни носити вже не модно.

(Микола Каптанний в черговий раз попрохав допомоги і знову отримав відмову)

За словами Миколи Каптанного, чиновники постійно посилаються на брак коштів і вирішення проблеми відкладають на невизначений час. Старенькому також нагадують про те, що він має доньку, яка повинна йому допомагати.

«Але моя донька інвалід. Вона не може ходити. Дивлюсь на неї, плачу. Віддаю частину своєї пенсії на ліки», - пояснює Микола Каптанний.

Микола Каптанний мешкає по вулиці Волочаївській в Орджонікідзевському районі міста Харкова. Вирішувати проблему житла або матеріальної допомоги місцева райдержадміністрація також відмовляється.

...Отаке покращення.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.