Андрій Березюк: В Україні все як в казці про золоту рибку

31 серпня 2012, 07:00
Власник сторінки
менеджер, громадський діяч
0
324

Хто переможе в парламентських перегонах, а хто залишиться біля розбитого корита?

Минулого тижня відбулося жеребкування членів Окружних виборчих комісій. Вони  будуть сформовані із представників 19 маловідомих непарламентських партій, що беруть участь у виборах, та 5 депутатських фракцій парламенту. УДАР і Свобода не отримали жодного місця. Формально процедуру жеребкування ЦВК провела правильно, зробили все згідно ухваленої ними ж постанови. Такий розподіл сил схиляє до думки про масові фальсифікації. Згадаймо вибори в Обухові, де УДАР теж не отримав жодного представника. Врезультаті зафіксовано багато порушень, а перемогу здобув провладний кандидат.

 Опозиція заявила, що розшукали голову однієї з ОВК. Вона працює на Краківському ринку і навіть не знає про свою теперішню посаду. Інший політик оприлюднив документи, що підтверджують наміри влади проводити масові фальсифікації. Це є неприпустимими для цивілізованих країн, а ми ж прагнемо до Європи.

 Тяжко усвідомити, що ми, люди, які допустили до влади купку олігархічних кланів. Ці правителі узурпували повністю всю державну систему - все підпорядковується їм. Про які інвестиції з-за кордону може йти мова, якщо вже не залишилось жодної некорумпованої структури? Всюди панує бюрократія. Аби отримати найпростішу довідку потрібно заплатити. Далі з тих дрібних хабарників збирають данину вищі чини. Завдяки такому правлінню в Україні за останні 2 роки значно зріс рівень корупції.

 Влада ніяк не реагує на протести, на закиди щодо незаконності рішень, прийнятих судами, на легітимність законів. Їй все одно. Мета одна – продовжити своє панування, захопити дедалі більше ласих шматків державної власності.

 Війна за владу почалася давно. І чим ближче до виборів – тим жорстокіша. Нікого не хвилює, як змінити життя простих людей на краще. Так, аби за них проголосували, аби люди самі захотіли привести їх до влади. Ні, тут ми з Вами, наші думки і побажання є пустим місцем. Все як в казці про золоту рибку – «хочу щоб було так: Парламент голосує так, як треба; хочу так: суд приймає потрібне рішення». І не біда, що воно незаконне. Наша ж проблема в тому, що тих бажань не три, як в казці, а дуже багато. Від цього найбільше страждають прості люди. Для них підняли пенсійний вік, збільшили податки. Від бездарного керування ціни на найнеобхідніше стрімко зростають. 

Менше ніж через 2 місяці вибори. Я не хочу ні за кого агітувати, просто думаю, що до влади потрібно привести нових людей, з іншим мисленням та світоглядом. Вони зможуть забезпечити ефективну політику держави для людей, а не навпаки. Я також хочу звернутись до керівників новостворених ОВК і сказати, що всі ми молоді люди. Нам потрібно дбати про майбутнє України та створити умови для її процвітання і розвитку, а не думати про одноразове збагачення. Давайте побудуємо нову, успішну, високорозвинену країну для наших дітей, бо в протилежному випадку ми залишимо їм після себе лише руїну.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.