Пречудова новина для президента Януковича!

04 вересня 2012, 14:59
Власник сторінки
журналіст, головний редактор видавництва
0
372
Пречудова новина для президента Януковича!

Щойно довели до остаточного процесуального завершення («оскарженню не підлягає») позов проти прокуратури Деснянського району м. Києва за незаконну агітацію!

Щойно довели до остаточного процесуального завершення («оскарженню не підлягає») позов проти прокуратури Деснянського району м. Києва за незаконну агітацію проти мене серед моїх виборців силами першого заступника прокурора Назара Константинова.

Як випливає з рішення Київського апеляційного адміністративного суду, прокуратура не може виступати відповідачем за позовами, що випливають з правовідносин, пов’язаних з виборчим процесом. Іншими словами, прокуратура може грубо порушувати Закон «Про вибори народних депутатів України», наприклад ст. 11 цього Закону, яка зобов’язує прокуратуру організувати свою роботу на час проведення виборів у спосіб, що забезпечить невідкладний прийом документів тощо, та ст. 74 Закону, яка забороняє агітацію правоохоронним органам, зокрема прокуратурі.

Простіше: обов’язки та заборони для прокуратури є, а відповідальності за їх невиконання чи порушення – немає. Як і немає способу судового захисту від протиправної агітації зі сторони прокуратури, що я і оскаржував в суді.

Тож пречудова новина для президента Януковича полягає в тому, що сьогодні український суд в найвищій для цього випадку інстанції дозволив прокуратурі вести агітацію та втручатись в передвиборчий процес на стороні тих чи інших кандидатів, а значить це будуть саме його, президента Януковича, кандидати.

Двома днями раніше аналогічну «непідсудність» Київський апеляційний адміністративний суд встановив і для судів, тож тепер п’яні працівники канцелярії цього суду, які були настільки п’яні, що вчора зареєстрували позов проти ЦВК щодо незаконності Постанови №632 (про виключення з тексту виборчого бюлетеня Тимошенко, Луценка та Лазаренка) датою 3 СЕРПНЯ 2012 року (!!!), можуть бути спокійними: що б вони не вичворили (наприклад, «загубили» виборчу справу, як це на днях сталось в Деснянському районному суді  Києва), відповідальності за судовими позовами можна не боятись. А зі своїм судовим начальством вони домовляться, вони це вміють…

Так що тепер президент Янукович вже ці вибори (наступні тим більше) може проводити силами прокуратури, МВС та судів: щоб вони не зробили, оскаржити їх дії згідно з «українським» законодавством буде неможливо!

 Але є для президента Януковича і одна маленька, але дуже і дуже погана новина: я звертаюсь до Європейського суду з прав людини з позовом до держави Україна в частині порушення міжнародних зобов’язань, визначених Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод (Європейська Конвенція прав людини) в частині права на судовий захист, передбачених Конвенцією прав та свобод, а саме Протоколу №11 до неї – права на вільні вибори. І коли суд в Страсбурзі винесе рішення на мою користь, ПАРЄ та Європарламенту не буде потрібно шукати політичні причини для визнаня цих виборів в Україні невільними та введення санкцій до режиму Януковича: адже для цих поважних установ, на відміну від наших судів, прокуратур та президентів, рішення  Європейського суду з прав людини є беззаперечними!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,суд,прокуратура,ВИБОРИ 2012,вибори -2012,216 округ,прокуратура Деснянського району м. Києва,Київський апеляційний адміністративний суд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.