Середній вік життя компанії в Україні - півтора року.

11 вересня 2012, 08:45
Власник сторінки
0
618
Середній вік життя компанії в Україні - півтора року.

Середній вік життя компанії в Україні – всього півтора роки (порівняймо з Англією, де цей показник становить 230 років, чи з Японією, де середній вік – близько 98 років)

Не так давно я була присутня при записі майстер-класу з управління змінами на одному з бізнес-каналів. Після передачі  я ще довго знаходилась під впливом наведених у ній статистичних даних. Виявляється, середній вік життя компанії в Україні – всього півтора роки. Порівняли це з Англією, де цей показник становить 230 років та з Японією, де середній вік – близько 98 років. Одразу скажу, що компанія порівнювалась з людиною та її етапами життя (за І. Адізесом). Звісно, шокуюча статистика України для мене не новина, але це вже занадто!Невже все настільки погано?Одразу зникає будь-яке бажання створювати власну компанію-).

Однак, аналізуючи будь-яку статистику, необхідно спершу уважно вивчити її складові та критерії, на які опирались при її складанні. Я, особисто, вважаю недоцільним порівнювати компанії Англії та Японії з Україною. Якщо при складанні статистики України брались роки її незалежності, то, навіть теоретично, ми не мали змоги набрати тих же 98 або 230 років середнього віку життя компанії. Якщо ж в розрахунки включались роки України у складі СРСР, то про які компанії тоді взагалі може іти мова? Не знаю, патріотизм чи здоровий глузд змусив мене піддати сумніву настільки песимістичні дані. Знаю, що мої судження можуть бути хибними.  Але є і те, що сумніву не піддається – статистикою можна маніпулювати. Тому піддавайте сумніву і не сприймайте все, що говорять(навіть, дуже розумні люди) за чисту монету. Адже, як відомо, саме у спорі народжується істина.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.