Відкритий лист-звернення щодо нинішніх виборів

17 вересня 2012, 04:14
Власник сторінки
журналіст, головний редактор видавництва
0
471
Відкритий лист-звернення щодо нинішніх виборів

До незалежних журналістів, недержавних ЗМІ, громадських та інших недержавних організацій, волонтерів-учасників соціальних рухів, небайдужих громадян

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ

Нині у самому розпалі виборча кампанія з виборів до Верховної Ради України VІІ скликання. Вона відбувається за Законом «Про вибори народних депутатів», прийнятого кілька місяців тому. Ми пам’ятаємо, які категоричні зауваження висловлювали до цього ще не прийнятого акта експерти, політики, фахівці – жодне з них не було враховано. Натомість у Верховній Раді карточки народних депутатів проголосували «за», а лідери нинішньої т.зв. об’єднаної опозиції навіть заявили про свою «перемогу» у відстоюванні ключових для опозиції положень Закону.

Насправді сьогодні ми бачимо, якої справжньої перемоги досягла влада та її сателіти, прийнявши цей Закон, та яку піррову перемогу отримала опозиція. Адже Закон «Про вибори народних депутатів» у чинній редакції лише сприяє фальсифікаціям, містить чимало внутрішніх суперечностей та вступає в конфлікт з іншими актами, а головне – за багатьма ознаками навіть суперечить Конституції України, недопрацьований, писаний нашвидкуруч людьми дуже далекими від бажання проводити вибори чесно, тощо.

З початком виборчої кампанії ми стали свідками того, як Центральна виборча комісія не лише не стала основним органом з організації чесного волевиявлення на рівних засадах для всіх претендентів, незаангажованим арбітром, органом поза політичними уподобаннями, а навпаки – маємо приклади використання окремих положень Закону з відвертою протекціоністською метою для певних політичних сил, абсолютна більшість членів ЦВК демонструє свою повну солідарність з нинішнім режимом, усіма методами сприяє створенню найкомфортніших умов для виборчої кампанії владним і близьким до влади кандидатам, не реагує на скарги, вдається до свідомої маніпуляції, аби узаконити фальсифікації!

Одним із рішень ЦВК, яке цілком підпадає під усе вищесказане, є визначення жеребкування щодо членства в окружних виборчих комісіях. Наступним кроком з легітимізації фальсифікацій стало рішення про проведення за аналогічною схемою жеребкування до дільничних виборчих комісій. Таким чином цілком ймовірно, що ставленики влади «заведуть» до ДВК не лише своїх представників, але й від своїх численних технічних кандидатів (у моєму виборчому округу на одного ставленика влади лише виявлених мною вже три технічних кандидати!).

Вже однозначно можна стверджувати, що нинішні вибори до Верховної Ради України не є і не будуть рівними для всіх, чесними, демократичними, законними. Ми вже бачимо, як маніпулюють персональними складами ОВК та ДВК. Фіксуються численні випадки, що вже давно не є винятком, а правилом, з використання адміністративного ресурсу, підкупу виборців, залякуванням громадських активістів, перешкоджанню веденню агітації невладним кандидатам, використанням у виборчих репресіях міліції та прокуратури (маю такі приклади і щодо мене особисто), тощо. Парламентські вибори в Україні ВЖЕ сфальсифіковано, ніколи цивілізований Світ не визнає їх демократичними! І я так само звертатимусь до Європейського суду з прав людини з позовом проти держави Україна з вимогою саме такого формулювання того фарсу і суцільного беззаконня, який сьогодні називають «виборами». Маю вже достатньо рішень судів усіх рівнів в Україні, що підтвердили «законність» здійснюваного владою насправді беззаконня.

Проте ми маємо спільними зусиллями довести, що Український Виборець насправді не обере того, кого призначать своїм, спущеним з гори «голосуванням»,  чи ДВК, чи ОВК, чи, як ми переконались, абсолютно залежна ЦВК. Ми маємо ретельно фіксувати усі факти порушень до, під час та після голосування, документувати, ловити злодії «за руку», протистояти спробам спотворити реальний вибір людей.

З пропозицією про спільну боротьбу з фальсифікаціями на виборах я вже звернувся до кількох кандидатів по мажоритарним округам в межах столиці, веду перемовини з іншими – кого вважаю чесними, непідкупними, хто не заплямований корупційними скандалами, не співпрацював із владою, не є представником нинішньої чи колишньої влади, тощо.

Я також звертався до громадських активістів, журналістів, учасників різних соціальних рухів зі своїми пропозиціями як спільно протидіяти фальсифікаціям. Проте станом на сьогодні не отримав навіть формальної відповіді на свої звернення. З одного боку це насторожує, з іншого – наводить на думку про або наявність негласних домовленостей між владою, опозицією та «третім сектором», або ж про небажання реальної протидії фальсифікаціям, оскільки «закриті», зроблені на замовлення учасників виборів соціологічні опитування дають невтішні для них справжні наміри українців щодо свого вибору. У будь-якому випадку я все ще сподіваюсь знайти однодумців та спільників по контролю за виборчим процесом, виявленням порушень, недопущенням фальсифікацій.

Тому вкотре звертаюсь до позаштатних журналістів, працівників незалежних медіа, вільних блогерів, членів громадських організацій, фондів, асоціацій, учасників неформальних рухів та інших волонтерів, небайдужих громадян, тощо з закликом про спільну дію.

Йдеться про те, що до 18 вересня включно (тобто сьогодні і завтра) вносяться подання на призначення членів ДВК, а до 21 вересня ОВК повинна провести відповідне жеребкування. Є шанс, що внаслідок жеребу саме чесні й достойні претенденти отримають можливість увійти до складу ДВК. Відтак я готовий від свого імені як кандидат у народні депутати зробити подання до ОВК у 216 окрузі столиці (частина Дніпровського та Дарницького районів) саме тих небайдужих громадян, хто відгукнеться на це моє звернення. У випадку, якщо жеребкування буде не на користь поданих мною претендентів, я готовий так само від свого імені внести подання щодо призначення цих людей офіційними спостерігачами!

Заявляю відкрито і відверто, що жодних зобов’язань, які стосуються мене як кандидата у народні депутати, такі члени ДВК чи спостерігачі не матимуть. Не потрібно агітувати за мене, допомагати у проведенні агітації чи щось подібне. Єдиний обов’язок – чесно і безпристрасно слідкувати за виборчим процесом, попереджати можливі порушення та документувати наявні, унеможливити встановлення сфальсифікованих даних у протоколі підрахунку голосів. Зі своєї сторони я готовий надати юридичну консультацію, провести спільні тренінги-навчання, забезпечити у межах можливості технічними та іншими засобами для роботи.

Прошу сьогодні-завтра відгукнутись усіх охочих долучитися до цієї ініціативи, щоб можна було сформувати список-подання на члени ДВК, а також і після цих днів – якщо ви бажаєте стати спостерігачем.

Межі 216 округу, адреси розташування ДВК, межі дільниць тощо – на сайті ЦВК.

У разі вашої зацікавленості сконтактуйте зі мною за одним із таких засобів зв’язку:  

телефон: 097 235 35 73

електронна пошта: samson.yuriy@gmail.com 

сторінка у Facebook: facebook.com/yuriy.samson

Twitter: twitter.com/YuriySamson

Готовий відповісти на усі питання, обговорити інші можливі варіанти співпраці щодо унеможливлення фальсифікацій та контролем за виборчим процесом.

З правдивою повагою та сподіванням на співпрацю

 

Юрій Самсон,

кандидат у народні депутати

по 216 одномандатному виборчому округу,

м. Київ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Київ,ЦВК,кандидат в депутати,ВИБОРИ 2012,вибори -2012,вибори до Верховної Ради,ОВК,216 округ,ДВК,Юрій Самсон
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.