Наболіло! Про те, як Партія Регіонів на місцях використовує своє положення

22 вересня 2012, 17:46
Власник сторінки
Студент педагогічного училища
0
415

Про актуальні методи виборчих махінацій з боку влади, очами тих, хто зустрів це вживу.

Наболіло!
Не може людина, що бачить злочин, просто так промовчати. І я не можу. Мова буде йти про наші, українські вибори. Цьогоріч, працюючи у штабі партії "Наша Україна", я автоматично виявися причетним до виборчого процесу. І про те, що я там побачив, про ті, скажемо так "особливості виборів по-українськи", я і хочу тут розповісти.

До виборів в даний час залишається ще більше місяця часу і партії, перш за все (одразу після піару), займаються просуванням своїх людей і формуванням із них виборчих комісій по містах. Партія влади та їхні прибічники на цьому фоні дещо виділяються — із самого початку вони зібрались грати брудно. І заздалегідь все для цього підготували. Бо у багатьох регіонах їм не вистачає голосів і цю нестачу вони добиватимуть адмін. ресурсом.

Почнемо із простіших проявів владного ресурсу.

Як я вже казав, кожна партія готує списки людей, які будуть від її імені працювати у дільничних виборчих комісіях. Партія, в якій працюю я, теж не стала виключенням. Ми зробили список наших кандидатів, та понесли їх до окружної комісії (ОВК). Всього в нас назбиралася - 91 людина. Таку ж саму кількість в нас під розписку взяли у ОВК. І після цього почались дива. Вірніше, нам спочатку здавалося, що це просто дива, але згодом ми зрозуміли, що тут не все просто, і це не зовсім дива.

Через кілька годин нам дзвонять із ОВК і кажуть, що у нас в документах не вистачає заяв від двох людей. І взагалі, не лише заяв, а і їхніх паспортів. Зникло відразу все. Попри те, що зранку все це було.

Для нас то це не проблема, ми маємо копії як заяв, так і паспортів. Але, від однієї людини ми не мали копії паспорта, тому довелось їй подзвонити. Після розмови стало зрозуміло, що ця людина подавала свої документи також від Партії Регіонів (ПР). Ми вже мали були насторожитися на цьому місці, бо розв'язка була близько, але ми ще не запідозрили нічого поганого. Проте вирішили зателефонувати й іншому чоловікові. Всі його документи ми мали, але цікавість розібратися була сильнішою. І як не дивно, після розмови ми виявили, що ця людина також вже йде від ПР. Ось тепер то ми й зрозуміли, що натрапили на корупційну стежку, якою й були "загублені" документи людей, що одночасно йшли від нас та від ПР.

Виявляється, регіонали своїх не кидають, регіонали за своїх підуть на все.

Після цього ми ще поспілкувались із головою ОВК і з цієї розмови стало зрозуміло, що все є так, як ми й здогадувались і документи зникли не випадково. Ми зробили вигляд, що нічого не зрозуміли і переподавати заяви від цих двох людей не стали.

Але цей випадок — це дрібниця у порівнянні з тим, що ми відкрили пізніше.


Справа в тому, що ми активно співпрацюємо на місцях із ОО, партією "УДАР" та ВО "Свобода". Щоб там зверху не казали, і яких заяв не робили, ворог в нас єдиний - ПР і Янукович. Саме від ОО ми і дізнались про інший випадок передвиборчих зловживань.

Кожен із нас знає, хто такі бюджетники? Це вчителі, медики, комунальники, а саме останні й зіграли ключову роль у наступній махінації.

ОО як і ми, подавали списки своїх людей до виборчих комісій. В них, з поміж інших, було близько 50 чоловік, що працюють у комунальних службах міста. Коли список було передано до ОВК, то через деякий час їм подзвонили з ОВК і сказали, що всі ці 50 чоловік вже подали заяви від ПР і дата там новіша, тому ці люди йтимуть від ПР.

В ОО неймовірно здивувались з цієї ситуації й почали телефонувати цим людям. Якщо наші дві людини, що йшли від НУ й справді писали самостійно заяви ще й від ПР, то комунальники від таких дій зі свого боку стійко відхрещувались.
Виходить, що як ці люди самі не писали заяв, то за них це дбайливо зробив хтось інший. Але ж, без копій документів заяви не мають сенсу… Тут то й ОО зрозуміли, що насправді сталося. А сталося страшне. Що об'єднує цих людей? Всі вони є бюджетниками, а отже їх документи є у місцевої влади і вочевидь до них дісталася ПР. Після чого без відому самих людей, написала заяви від їхнього імені. Підробила підписи, та додала до цього ще й копії документів. Оце так прояв піклування.

П'ятдесят чоловік це не дві людини, як в нас, це вже більш значні втрати. Тому миритися із цим не можна було. До того ж ці люди не писали ніяких заяв від ПР, через це ОО вирішили не гаяти часу, а швидко сходити до всіх цих людей і попросити їх написати заяви, що вони йдуть саме від ОО.

На цей раз обійшлося і ПР не здобула цих людей. Але ж такі маніпуляції гарантовано проходять із бюджетниками по всій Україні. І не всюди, нажаль, це вдається попередити.


Третій випадок — він більш глобальний. Це фактично фальсифікації всеукраїнського рівня. Справа в тому, що на вибори цьогоріч зареєструвалися 87 партій, опозиційними з яких є бодай 20. Не вірите? Спробуйте самі перелічити. 

Інші 67 — це різні карликові-партії російських союзів, анархістів та інших онаністів, що або керуються ПР напряму, або куплені нею.

Виходить, скоріше за все, трагічна ситуація для цих виборів, коли партії, що нічого не вирішують, коли партії, які є фактично підставними і з'явились саме під вибори, потраплять до виборчих комісій і здобудуть там більшість. Адже від однієї партії може бути лише один представник у виборчій комісії, а на кожну справді опозиційну партію приходиться по три запроданці.
От і всі діла, нас "розвели як кошенят". Знову.

Політика - це річ брудна, річ тотально брудна. Тим більше українська. І у цей бруд я із головою встряв цьогоріч. І, що є найгіршим, так це те, що всі ці проблеми видно навіть неозброєним оком. Їх видно навіть із самого низу. Влада настільки знахабніла, що навіть не намагається це приховувати. Нам залишається лише робити правильні висновки і фантазувати про кількість і якість фальсифікацій, що використовуються рівнями вище.
Ще будучи літом у Києві, під українським домом, я розмовляв там із мітингувальниками на різні теми. Не обійшли ми й політику. Один з них мені сказав, що після цих виборів буде справжній жах і хаос, що все що можна сфальсифікувати, влада сфальсифікує. Тепер я цю людину згадую. Я йому тоді не вірив, багато у чому не погоджувався, але тепер я розумію, що в його словах є сенс.

Дай боже, аби він помилявся.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Партия регионов,Наша Украина,фальсификации,политика,выборы 2012,ОВК,фальсификации на выборах,ДВК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.