Від Гіїної правди до притулиного шлеперства

27 вересня 2012, 20:16
Власник сторінки
0
698

Знакова подія: 28 вересня Україна вперше відзначить Міжнародний день свободи доступу до інформації.

Рішення започаткувати такий день виникло ще 2002 року в Софії під час Міжнародної наради адвокатів. Сьогодні, в десяту річницю, цей День відзначають 64 неурядові організації в 42 країнах світу. День доступу до інформації співзвучний з іще двома датами: Міжнародним днем свободи преси (3-го травня) і Міжнародним днем свободи слова в Інтернеті (12 березня). Відзначення останньої дати ініціювала 2008 року міжнародна організація «Репортери без кордонів».

Міжнародний день свободи доступу до інформації є принагідною підставою поговорити про вітчизняних чистоплюїв від журналістики, а "Української правди" зокрема.

Від недавнього часу від Гіїної правди не залишилося й сліду, навіть і його фотографії на ресурсі як засновника колись правдивого проекту. Ба, більше: лицемірка притула, яка під час Всесвітнього газетного форуму розмахувала якимись плакатами за захист ТВі та вільного слова, у себе на своєму сайті нещадно витирає коментарі, які їй не подобаються. Навіть, якщо у коментарях нема лайки чи образ інших учасників дискусії.

На неодноразові апеляції щодо неприпустимості такого дикого, неєвропейського ставлення до дописувачів УП, притула лише активніше терла коментарі.

Звернення до її заступника, лещенка, теж були хіба що киданням горохом об стінку: він лише спромігся сказати, що особисто не займається блокуванням висловлених думок, а куди вони зникають - не знає, бо інтелектуально відсторонений від редакційної політики.

Відрадним є факт, що у лещенка в голові ще залишилося оливи рівно настільки, щоби в своєму блозі викласти зображення пенісу з яйцями як аргумент у дискусії зі Журавським щодо закону про наклеп. Вочевидь Жураський отетерів від такої фаховості, бо у відповідь не прохопився і словом. У той же час, якби зображення пенісу з яйцями запостив хтось із юзерів, його б забанили однозначно: що можна журналістові, заборонено дописувачеві.

І вони, лицеміри, - притули, лещенки, наєми - іще задирають хвости на Януковича, а 28 вересня будуть розмазюкувати соплі про утиски свободи висловлювання.

P.S. Тепер на УП дописувачам заборонено навіть і посилання давати на інші статті або зображення. Ось така вона - ганебна притулинська "свобода доступу до інформації".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.