Бізнес робіть свій вибір...

30 вересня 2012, 16:53
Власник сторінки
Народний депутат України
0
320
Бізнес робіть свій вибір...

Як кандидат у депутати по округу № 212 в Дарницькому районі столиці, у неділю, зустрівся з підприємцями малого і середнього бізнесу. І здивувався як у відомому анекдоті: як їх ще дустом не спробували

Протягом більш як півтори години обмінювалися думками щодо розвитку малого та середнього бізнесу в Києві та Дарницькому районі. Підприємці виклали мені найбільш гострі проблеми, які хвилюють сьогодні бізнес-товариство. Серед них - «закритість» тендерів міської адміністрації для місцевих підприємств, неможливість підприємцям увійти зі своєю продукцією в торговельні мережі Києва, маніпуляції міських чиновників з орендою міської землі, причини відмови інвесторів від розвитку бізнесу, затримки платежів і невиплати винагороди за виконання муніципальних замовлень та інші. Я вважаю, що для прийняття грамотних рішень щодо розвитку міста необхідно сформувати в кожній сфері експертні ради. Причому експерти повинні нести чітко обумовлену відповідальність за свої рекомендації. Завдання цих рад - виробити критерії оцінки рішень міських структур по галузях, будь то будівництво дитячого садка, нова цільова програма або бізнес-проект. Проблема з торговими місцями на ринках міста мені теж добре знайома і вона теж піднімалася на зустрічі. Позбутися від стихійної торгівлі тільки силовими методами не вийде - необхідне створення невеликих міських ринків для бажаючих продавати продукцію, вирощену власними руками. Моя кандидатська програма передбачає створення таких міні ринків, при цьому особливу увагу буде приділено розташуванню цих ринків, оскільки одна з причин процвітання стихійної торгівлі - вдалий вибір місця. Стихійні ринки з'являються тільки в прохідних місцях, зручних для городян, необхідно це врахувати. Багато дарничан роблять покупки по дорозі з роботи, звичайно, їм зручніше придбати все біля будинку, ніж витрачати час і спеціально йти на ринок. На закінчення зустрічі мені був вручений пакет наказів від представників Київського та, зокрема, Дарницького бізнесу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.