Зневірені "квіти життя"

30 вересня 2012, 20:09
Власник сторінки
журналист
0
380
Зневірені  квіти життя

"Майбутнє в руках наших дітей!" Цю фразу заїздили всюди,але ніхто жодного разу не сказав про те,що,власне,діти думають про майбутнє?!

29 вересня нам з колегами випала нагода поспілкуватися з пересічними дітьми та підлітками 7-16 років. Нашою метою було відзняти їхні відповіді  на прості питання:"Що таке вибори?"," Чи хотіли б ви взяти участь у виборах ?" і т.д. Коментарі,які ми отримали на камеру,м"яко кажучи шокували. 
Більшість опитуваних сказали,що:"Вибори?! нууу...це коли когось обирають!" і воно то логічно,а от те ,про що говорили діти далі ,змусило задуматись не на жарт. Практично всі юні респонденти заявили,що не хочуть йти на вибори,бо (далі приведу перелік цитат):

" Там всё за деньги,зачем туда идти?!"

"Всё-равно они ничего хорошего нам не сделают""

"Выборы-это  плохо! Ведь если выберут одного,то другие обидятся!"

Окрім цього,діти ділилися роздумами,що нічого в цій країні не може змінитися,що у владі не залишилося жодного чесного політика. Деякі скаржилися,що у предвиборчих візитах ,конкретні партійні лідери обіцяли побудувати парки для відпочинку,облаштовані місця для скейтбордінгу,а у реаліях  міліція розганяє підлітків   зі скейтами та самокатами,бо місця де діти активно відпочивають, не призначені для катання( до речі цікаво,де тоді їм взагалі кататися?).  Хочеться сказати,що  деякі молоді люди заявили: коли виростуть,то матимуть намір покинути рідну державу..

Все це навело реальний жах і змусило задати питання:" А чи тим займається влада?" Може,перш ніж розповідати про "покращення життя вже сьогодні" і роздавати пакети зі скромним набором продуктів,треба пустити сили на реальний розвиток економіки й іміджу країни,щоб ці самі діти були зацікавлені залишитися в державі і змінювати її своїми руками та знаннями,і отримувати за це достойну платню. А батьки ,у свою чергу, вкладали б у дітей правильний світогляд і наводили б їм аргументи,щодо активної громадської позиції. Тільки такими діями можна виховати небайдуже покоління,яке  не буде чекати,що хтось,щось зробить за них!

На щастя були і оптимістичні коментарі( з деяких ми від душі пораділи і посміялися)):

"Моя бабушка ходит на выборы,поэтому и я бы пошла!"

"Я хочу пойти на выборы,потому что я этим смогу что-то решить в стране"

" Когда я пойду на выборы,я почувствую себя взрослой"

Будьте дорослими,зробіть правильний вибір 28 жовтня,не дайте комусь використати ваш бюлетень
і власним прикладом покажіть дітям, що можна мати активну позицію і міняти ситуацію в країні!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.