Вишукані технології підкупу від в.о. міського голови Києва Галини Гереги

04 жовтня 2012, 19:40
Власник сторінки
0
761
Вишукані технології підкупу від в.о. міського голови Києва Галини Гереги

Рішення суду щодо лавочок

В кожному дворі охочому розкажуть як і покажуть чим провладні кандидати купують голоси. Ця інформація є загальновідомою, доступною і очевидною. Всі знають про незаконність підкупу виборців, але майже ніхто не бачив, щоб хтось ніс за це відповідальність. Про небажання судів рубати на корені причину попадання у Раду олігархічних тушок, які йдуть туди заради недоторканності та безперешкодного подальшого накопичення капіталу -далі.

Фактично неможливо довести в суді, що в. о. Київського міського голови Галина Герега, на нашу думку, підкуповує виборців. До речі, за українським законодавством стверджувати про підкуп можна лише за наявності відповідного судового рішення. Інакше – це наклеп, а з майбутнім законом про наклеп – взагалі тюрма.

Галина Герега – приклад того, як вишукано можна обходити законні заборони.
Лавочки з надписом «Галина Герега. З добром до людей» майже біля кожного під’їзду, баскетбольні кільця, столики для пінг-понгу, дитячі майданчики і поштові скриньки – з таким же вітанням від пані Гереги. Пайки майже кожному пенсіонеру, за їхніми свідченнями, перед початком виборчої кампанії: рис, згущене молоко, кусок тортика іт.д., магнітик на холодильник. За словами очевидців, «радує» також «матеріальна допомога від пані Галини» по 100 грн. без підписів і зайвих запитань. Але все це, повторюю, лише на нашу думку, бо ніхто не довів, що люди, які від імені Гереги роздають блага, якимось чином з нею пов’язані. Але кожен тихенько сам собі знає правду. Варто зазначити, що нечуваним добром в.о. міського голови Галина Федорівна сіє винятково на окрузі №215, де й балотується.

Закон про вибори народних депутатів забороняє надання виборцям коштів або безоплатно матеріальних цінностей, що супроводжується згадуванням імені кандидата і кваліфікує це як  непрямий підкуп виборців.

Судовий позов виборців із проханням до суду визнати дії Галини Гереги  таким, що порушують виборче законодавство залишився не задоволеним. Справа в тому, що не було доведено те, що лавочки встановлювались в період передвиборної агітації і байдуже, що доведений той факт, що вони там стоять і зараз. Також, зазначає суд, не доведено, що лавки були прийняті (!) виборцями, адже «надання», про яке говориться в законі, за словами судді, передбачає передання предмету кандидатом і прийняття його виборцем. Аргументи позивачів, що в силу своєї природи лавки для сидіння, встановлені в дворі, можуть надаватися лише необмеженому колу осіб, суд завважав непереконливими. А те, що ми вважаємо непрямим підкупом, робиться не кандидатом, а фондом з назвою, яка, за випадковим збігом обставин, носить ім’я кандидата і його офіційної передвиборної програми - «Галина Герега. З добром до людей».

Довести в суді, що олігархи купують виборців – майже неможливо.
Хіба що зробити неможливе зі сфери фантастики - надати суду відео, на якому зафіксовано як кандидат особисто передає з рук в руки гроші виборцю, зі словами: «Голосуй за мене на парламентських виборах 2012», і ще долучити як доказ акт прийому-передачі з зазначеним часом, датою, підписами і паспортними даними сторін, при цьому щоб все вище перераховане разом з процесом підписання і передачі акту, можна було чітко розгледіти на доданому відео, І аж тоді закон і суд, можливо, не побоїться стати на сторону не провладних кандидатів і здорового глузду. 

Можна, звичайно, закликати людей не дозволяти себе купувати, але за часів "пакращення" пайок від кандидата багатьох робить безвідмовними, а інша половина споживачів безпринципні чи просто необізнані в умовах захоплення інформаційних ресурсів провладними бізнесменами. Але більшість знає: не все вимірюється грошима.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.