Криза на ринку, в бізнесі, чи в голові?

12 жовтня 2012, 00:31
Власник сторінки
маркетолог, бізнес-консультант, засновник компанії «Sales Marketing System».
0
444

Підприємці, які почали бізнес ще до 2008 року, і які так і не призвичаїлись до нових умов ринку, до сих пір стогнуть на кризу. Але чи в кризі проблема сучасного бізнесу?

По роду своєї діяльності мені часто доводиться спілкуватись з багатьма бізнесменами.
І в основному вони діляться на дві категорії:
1) Ті, хто вважає що на вулиці економічна криза;
2) Ті, хто просто робить свою справу, не дорікаючі на зовнішні фактори.

Зазвичай перша категорія також любить порозказувати про те, як підлеглі не хочуть працювати, яка погана влада в країні, та про те, що закордоном життя і бізнес кращі. І зазвичай такі підприємці сидять, і чекають коли ж закінчаться вибори, щоб "можна було нормально працювати". І ще вони говорять про економічну кризу.

І в противагу їм, є інший тип підприємців (вони зазвичай молоді), яким байдуже на всі зовнішні обставини.
Хоча насправді проблеми в них такі ж самі: співробітники не хочуть працювати, бюрократія сидить вже в печінках, і влада в них така ж як і у нас. І криза 2009 в них була така ж як і у всіх.

Але вони розуміють, що це все невід"ємні умови бізнесу, і від цього нікуди не дітись. Вони просто йдуть, їб*шать, і все в них з бізнесом гаразд.
А ще в більшості з них хоч якось поставлена система маркетингу. Вони слідкують за тим, що говорять клієнтам, переживають про свою репутацію та виконують елементарні норми Маркетингу Прямої Дії.

А до якого типу належите Ви?

Все ще жалієтесь на владу, кризу і поганий персонал? Тоді нове покоління бізнесменів скоро вас витравить зі свого ринку.

Тож робіть маркетинг, і порвіть свій ринок!
~PS~
http://sales-marketing.com.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: бизнес,маркетинг,продажи,бізнес,продажі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.