Хто дахує екоцид в Києві?

19 жовтня 2012, 13:26
Власник сторінки
0
773
Хто дахує екоцид в Києві?

Знищення природи під майбутнє будівництво в заплаві річки Нивка (в Києві), посеред мальовничого лісу, можуть дозволити собі впливові люди, які часто є великими безпрєдельщиками.

       Україна - країна масового екоциду і безпредєлу.  Перша думка, яка виникла коли на місті мальовничих заплавів побачила пустелю.  19 жовтня журналісти провідних каналів спільно з громадськістю на берегах заплави річки Нивка, поблизу метро Академістечко, побачили  злочин зі знищення природних ресурсів. Кілька тижнів тому на величезній площі у 6 гектарів важка техніка згребла шар родючого ґрунту у величезні терикони. Зараз іде інтенсивне вивезення чорнозему із території та завезення будівельного сміття та піску, а також трамбування нового шару ґрунту. Крім того, відбувається каналізація русла річки Нивка, що згодом призведе до її знищення. Ці дії відбуваються без жодних розпізнавальних знаків та документів.

Це справжній екоцид.  Екоцид (відповідно до Статті 441 ККУ) -  це масове знищення рослинного або тваринного світу, отруєння атмосфери або водних ресурсів, а також вчинення інших дій, що можуть спричиненими екологічну катастрофу. Караються позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років. Скільки випадків Вам відомо, щоб за знищення природи саджали?  Хоча за таке варварство, злочин проти майбутніх поколінь тюрма - це легке покарання.

Оператори, журналісти в калошах фіксували наслідки підготовки до будівництва...Кілька місяців поспіль активісти та екологи намагалися отримати інформацію щодо легітимності початку будівельних робіт у рекреаційній зоні Києва. Детальніше ( відео та фото) в матеріалі активіста Андрія Скіпальського "Екоцид: швидко, вигідно, безкарно".

Ще рік тому це були унікальні луки з лісовою та іншою рослинністю та плавнями. До сих пір на цій території живуть великі колонії птахів, в тому числі і занесених у Червону книгу.

Хто ці люди? Що будуть будувати? На яких підставах працює важна техніка? Чому вивозяться ґрунти та знищується екосистема? Де взагалі указ Президента про збереження природного комплексу Біличанський ліс? Чи це початок масової забудови цієї території? Відповіді на ці та інші питання  ще мають з"ясувати журналісти, які на власні очі побачили велику руїну.

 Очевидно, що початок такого масштабного будівництва в мальовничій частині Києва, поруч із лісом, можуть собі дозволити дуже впливові люди, дуже великі безпредєльщики. Громадськість вимагає мораторію на знищення зелених зон в Києві, вимагає розслідування та покарання винних, призупинення нищення природи в заплаві Нивки! Чи почує влада людей, місцевих мешканців, які звикли тут плавати, стежити за лебедями, збирати рідкісні рослини, насолоджуватися лісом - залежить від самих мешканців...

Далі буде..

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.