Що таке Campus 3.0 і з чим його їсти

27 жовтня 2012, 23:02
Власник сторінки
0
485
Що таке Campus 3.0 і з чим його їсти

Університетська спільнота. Молоді і небайдужі. Місія здійсненна:"розбудити" країну!

Campus 3.0. Університети VS політики - унікальний проект на українському телебаченні. Студенти з усієї Україні мали можливість поставити свої запитання політичним лідерам і кандидатам у депутати до Верховної Ради за мажоритарними округами , зокрема, використовуючи facebook, twitter, skype.  Регіональні координатори Кампусу з Харкова і з Чернігова, з Дніпропетровська і зі Львова та інших міст  так само, як і присутні в студії представники руху, були активними учасниками дискусії, яку спрямовувала у правильне русло напрочуд гармонійна і харизматична пара ведучих - Віталій Гайдукевич та Інга Вишневська. Активне залучення соцмереж - один із фактів, які свідчать про надзвичайну мобільність та інтерактивність програми. 

Розпочався проект влітку  2012 року і мав трохи відмінний формат від того, в якому відбувалися зйомки протягом кількох останніх тижнів, коли і агітаційна кампанія, і популярність Campus 3.0  набирали обертів. Спочатку на онлайн-дебати, що проводилися на базі Інтерньюз-Україна, запрошували лідерів різних політичних сил, які повинні були витримати шквал гострих запитань протягом півтори години. Серед найвідоміших гостей - Олег Тягнибок, Віталій Кличко, Сергій Тігіпко, Микола Томенко. Дебати з мажоритарниками, що стартували 9 жовтня і відбувалися вже у студії каналу ТВі, стали новим етапом у розвитку кампусівського руху. Аудиторія стала сміливішою, і політичним діячам відповідно стало важче дати гідну відповідь кмітливій молоді. 

Унікальність проекту Campus 3.0 полягає у тому, що це, по суті, перша настільки масштабна і, як виявилося, напрочуд вдала, спроба встановити відвертий діалог між молоддю і політиками. Цікава деталь:можна провести паралель між дебатами кандидатів у президенти США і кампусівськими дебатами в Україні, що відбувалися напередодні парламентських виборів і  встановили ще більш демократичний та унікальний формат. Взагалі, в українському ефірі ще не було подібного продукту. Даний проект - справжнісіньке потрапляння в десятку! Запрошені на програму гості, незважаючи на чималу кількість назажди втрачених нервових клітин, практично одноголосно заявляли, що їм дуже приємно спілкуватися з  генерацією молодої, освіченої та активної університетської спільноти.

Я особисто стала частиною руху всередині вересня, тому на власні очі змогла побачити стрімку еволюцію проекту. Я сама пережила  еволюцію, я б сказала навіть справжню революцію, у раніше затісному світі моєї громадянської свідомості і політичної освіченості. Спершу я не зовсім розуміла, що відбувається навкруги, знаходячись під враженням від зустрічі з відомими журналістами і політиками, які раніше були незрозумілими й далекими дядями й тьотями з блакитного екрану. Але з кожним наступним ефіром все більше розвіювалася аура недосяжності, що ,ніби бар'єр, заважала об'ктивно, сміливо й безкомпромісно оцінювати поведінку представників політичної еліти. 

Мене осінило:"Ось вони, як на долоні, перед тобою, потенційні народні обранці, котрі вирішуватимуть долю твого народу найближчими роками. Не бійся, постав їм будь-яке запитання, що тебе цікавить! Спитай їх про маніпулятивні технології, мовний закон, фальсифікації, кофлікти з опонентами. . Спитай, чому вони не спромоглися зробити щось корисне для держави, коли перебували при владі. Спитай, врешті-решт, де вони взяли гроші на передвиборчу кампанію або як дорого їм обійшлася гречка з чаєм для підкупу виборців". Тобто до мене, як і до інших учасників Campus 3.0, дуже швидко прийшло усвідомлення того, що ми реально можемо розбудити країну, завівши будильник на правильний час і встановивши правильну мелодію. 

Будильник завели, мелодію встановили. Тепер справа за Україною.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: молодь,політики,університети,передвиборча кампанія,campus 3.0
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.