Рецензія на книгу – “Так хто ж вороги народу?”

02 листопада 2012, 07:08
Власник сторінки
0
230

Документальні новели роздуми із серії «Голгофа Мільйонів». Укладач і редактор Т.Г. Гайовий.


         Ця книга про долі людей які зазнали переслідувань та гонінь з боку окупаційної більшовицької влади. Завдяки свідченням та роздумам тих людей ми можемо дізнатися хто ж насправді були ворогами народу. Насправді це клеймо було начеплено на справжню еліту тієї епохи.

         Багато людей було засуджено необґрунтовано та безпідставно.  Тероризм як метод державної політики був офіційно введений 5 вересня 1918 року, постанова так прямо й називалася «Про Червоний терор». Так 12 квітня 1919 року було написано, що «трибуналам надається нічим не обмежене право у визначенні міри покарання».

         Тобто всі репресії були законними. Можна було засудити навіть не маючи формально доведених та документально обґрунтованих звинувачень. Достатньо було «вибити» зізнання з людини. Йдеться, ясна річ, про тортури.

В книзі йдеться про долі скалічених людей,  таких як: Ніна Вірченко, Надія Ткаченко, Леонід Волинець, Лідія Стойкова, Олександра Мельник, Оксана Хранцевська та ін. Були знищені цілі сімї, дітей позбавляли права на щасливе дитинство, пригнічувались права мільйонів людей.

Це були не просто жертви, а борці, справжні лицарі честі. Саме такими вони повинні увійти в нашу історію.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.