Рецензія на книгу: «Хочу жити!»

02 листопада 2012, 07:18
Власник сторінки
0
196

Студентка 1 курсу,1 групи.Спеціальність журналістика. Білинська Анастасія


Рецензія на книгу: «Хочу жити!»

Автор книги-Данило Чайковський(1909-1972). Як і багато його сучасників,Данило Чайковський- присвятив своє життя досягненню омріяної мети:здобуттю незалежної,вільної та соборної України після багатовікового іноземного панування.

«Хочу жити!»-книга яка розповідаю про скалічені долі мільйонів людей.  Про табір Аушвіц знають напевне всі,але мало кому відомо,що в цьому таборі перебувало більше чотирнадцяти тисяч українців. В ньму перебувало найбільше число українських  політв'язнів заарештованих Гестапо. Чи не єдиним памятником цим українським героямантинациського опору стала книга «Хочу жити!»  Данило Чайковського.

Цей роман автобіографічний, тому якнайкраще передає всі глибокі почуття та переживання в'язня концтабору. Жахливі умови існування, животіння, недожиття в'язнів у пеклі концтабору не можуть не викликати страх, відчай, обурення. Жорстоко-байдуже ставлення нацистських наглядачів видно навіть у побутових дрібницях. Чого лише варті описи важкої щоденної праці, знущання над жінками або опис крематорію, вщерть заповненого тілами, яких не можна позбутися!-«…тільки кілька метрів – і вже воля». 
Аушвіц, концентраційний табір, тьма тьмуща в’язнів. Про слово «людина» там варто було забути, адже те, що коїлося в межах цього німецького ізольованого міста важко приписати тому, хто має хоча б якісь моральні орієнтири
. «Хочу жити!»Данила Чайковського - унікальний твір в українському і світовому письменстві. Книга дає змогу не лише поринути в атмосферу, в якій жили в'язні концтаборів, а й дозволяє спробувати проаналізувати, по-новому відкрити для себе тогочасні історичні перепитії. Кожен, хто хоче знати історію України справжню, не перекручену, має ознайомитися з цим твором:прочитати, відчути, зробити висновки. Хоча б заради того, щоб усвідомити істинне значення слів "Хочу жити"!

Студентка 1 курсу,1 групи.Спеціальність журналістика. Білинська Анастасія

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.