«Виборчий округ №11: хроніка провокацій та фальсифікацій».

03 листопада 2012, 09:59
Власник сторінки
0
360

«Виборчий округ №11: хроніка провокацій та фальсифікацій».

2 листопада в УНІАН відбулася прес-конференція кандидата в народні депутати України по виборчому округу № 11, депутата Вінницької облради Олександра Домбровського,  Надзвичайного і Повноважного Посла України Олександра Чалого та кандидата юридичних наук, доцента Київського інституту міжнародних відносин Валентина Хоніна на тему: «Виборчий округ №11: хроніка провокацій та фальсифікацій».

На сьогодні у Вінниці йде виборча війна, місцева організація партії „Батьківщина” вдається до відвертого порушення законодавства аби забезпечити перемогу свого кандидата.

Учасники прес-конференції розповіли, що 11-й виборчий округ став „полігоном” для застосування найбрудніших технологій, „чорного піару” та використання сили як останнього аргументу. Округ було засіяно фальшивими газетами, листівками. (так, лише протягом останнього тижня було вилучено 130 тис. фальшивих газет). Хоча, такий стиль виборчої кампаніі суперечить політичним принципам, які декларує Обєднана Опозиція.

Як зазначив Олександр Домбровський, „голова окружної виборчої комісії  11-ого округу у Вінниці Сергій Сітарський, призначений по квоті «Батьківщини» публічно, в присутності членів виборчої комісії заявляв, що готовий „сісти в тюрму”, аби не допустити перемоги Домбровського.

„Підрахунок голосів йшов з чисельними порушеннями з боку голови ОВК, який відмовляється навіть виконувати рішення комісії. Ми маємо на руках копії протоколів, які приймались комісією, де результати на окремих дільницях спотворені. Приймаються бюлетені, в розірваних коробках. Ті ж сили, які розповсюджували листівки з чорним піаром, організовують провокації на ОВК, приписуючи ці дії мені”, - заявив Домбровський.

Голову 11-ї ОВК пана Сітарського підтримує група народних депутатів від „Батьківщини” на чолі з Андрієм Павловським, які грубо втручаються в роботу комісії, чинять тиск, та, користуючись депутатською недоторканістю, вдаються до силових дій. 

Олександр Домбровський вже звернувся до лідерів Об’єднаної Опозиції з проханням „зупинити такі дії і дати належну оцінку місцевим  представникам партії, поведінка яких кидає тінь на політичну силу, за яку я агітував, поважаю і підтримую. Переконаний, що сильна і чесна політична сила повинна відмежуватись від людей, які керуються тільки власними амбіціями і нехтують будь-якими моральними принципами”.

„Мені прикро, що Вінницю зробили полем виборчої війни. Ми довгі рокі розвивали регіон, вивели область та місто в лідери, і тому боляче спостерігати, як недолугі політики в ім’я своїх вузькопартійних інтересів руйнують репутацію Вінниці, як справді, демократичного, європейського міста, інтереси якого я обіцяв захищати своїм виборцям”, - заявив Олександр Домбровський.

 

Зафіксовані численні порушення, які спотворюють результат голосування виборців, тому команда Олександра Домбровського вимагає проведення „чесного і відкритого підрахунку голосів на окрузі.

1 листопада колегія Вінницького окружного адміністративного суду визнала протиправною бездіяльність Окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №11 щодо неприйняття рішень про проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях,  цілісність пакування виборчої документації яких пошкоджена, та зобов’язати ОВК виборчого округу №11 провести повторний підрахунок голосів виборців на усіх без виключеннях виборчих дільницях, цілісність пакування виборчої документації яких пошкоджена (згідно ч. 10 ст. 94 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» «у разі наявних ознак розпечатування пакетів із запакованими документами дільничної виборчої комісії по загальнодержавному округу та (або) одномандатному округу окружна виборча комісія зобов'язана прийняти рішення про повторний підрахунок голосів виборців на цій виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та (або) одномандатному окрузі»).

Однак, всупереч цим вимогам Закону, ОВК жодних рішень про проведення повторного підрахунку голосів не приймала і повторний підрахунок голосів не проводиться.

Під час слухань уповноважений представник ОВК Юрій Ямпольський визнав позов, а також визнав порушення закону під час прийому документації з 20-ї години 28 жовтня по 9-ту годину 30 жовтня. Зокрема, він зазначив, що згідно з законом прийнято документацію тільки з 15-ти виборчих дільниць (на окрузі всього нараховується 110 дільниць). За словами представника ОВК,  документація, яка сьогодні знаходиться у кімнаті № 306 у приміщенні Правобережної адміністрації (в тому числі і та, що має пошкоджений вигляд) приймалася із порушенням закону, тобто  лише із зовнішньою перевіркою цілісності коробів. А цілісність самих пакунків, де є бюлетені невикористані та бюлетені, в яких проголосовано за того чи іншого кандидата, поки не перевірено. Тому пан Ямпольський погодився, що необхідно за позовом Домбровського перерахувати ці бюлетені.

 

 „Я вважаю, що за справедливість справді варто боротися. Закон є один для всіх: і для представників влади, і для представників опозиціі. Не можна під гаслами демократічного оновлення влади фальсифікувати вибори. Це дискредитує моїх опонентів від „Батьківщини”, але ще більше їх лідерів та саму політичну силу. Такими діями можна виграти округ, але програти країну”, - переконаний Олександр Домбровський.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.