УПЕРЕДЖЕНЕ СТАВЛЕННЯ ВЧИТЕЛІВ ДО УЧНІВ

14 листопада 2012, 06:44
Власник сторінки
0
1301

Так, можливо помилки вчителів одразу не такі помітні, але вони дуже впливають на подальшу долю дітей.

Мабуть, цим уже нікого не здивуєш. У кожному класі в кожній школі є учень, до якого вчитель ставиться «по-особливому». Можете заперечувати, але ж ви теж пам’ятаєте того не помітного або навпаки занадто помітного однокласника, який зазвичай сидів за останньою партою і якому більше трійки не ставили, ну хіба що по фізкультурі, і то не часто.

А ще говорять, самі ж вчителі, не можна казати дитині, що вона чогось не може, інакше вона втратить віру у власні можливості. А якщо ти сам в себе не віриш, то хто ж тоді в тебе повірить. Кожному в житті потрібен поштовх, підтримка. Якщо в світі є хоча б одна людина, яка в тебе вірить, яка кожного дня тобі повторює: "Ти можеш", цього досить.

Найцікавіше, що діти це відчувають гостріше, ніж дорослі. Наприклад, така ситуація: у 7 класі не важливо якої школи є двоє друзів: Роман і Костя , Рома не навчається взагалі, Костя – на середньому рівні: 6-7 балів – це його середня оцінка, більше йому вчитель не ставить. Чому педагог так ставиться до власного учня не зрозуміло, можливо в них був якийсь конфлікт, але ж невже це причина, щоб свідомо занижувати учню оцінки?

 Приходить час практики у студентів і на уроці студентка-практикантка ставить Кості 10 балів. Слова вчителя до студентки:"Ви розумієте, що він ледве на 7 знає, яке 10?". Це її перший урок, вона не знає ще учнів та їхні можливості, а Костя весь урок тягне руку щоб відповідати. Він так старався, вдома навіть зробив додаткові завдання наперед. Можливо, він знав, що цей урок вестиме не їх вчитель. Але його очі, коли він намагався відповісти, світились надією, що в нього хтось повірить.

Так, можливо помилки вчителів одразу не такі помітні, але вони дуже впливають на подальшу долю дітей. І будемо надіятись, що в майбутньому Костя не втратить той вогник в очах і він доведе своєму вчителю, що його оцінка навіть не 10, а 12 балів. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.