Цікаві факти "діяльності" Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі

04 грудня 2012, 08:22
Власник сторінки
0
525

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі приймає суперечливі рішення щодо запровадження та скасування мита

В 2009 році Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі розглянула питання стосовно результатів проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну сірників, за результатами якого було прийнято рішення, що національні інтереси вимагають застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну, було запроваджено спеціальне мито в розмірі 11,3 %. Згодом, 05.11.2012 року комісія знову розглянула питання доцільності існування введеного мита та прийняла рішення про продовження існування цих заходів на три роки, так як загроза національному товаровиробнику від імпорту сірників існує. Проте, 27.11.2012 року, через 22 дні після прийняття рішення про продовження спеціальних заходів на три роки, комісія приймає протилежне за своєю суттю рішення – про скасування мита.

Виникає питання, що змінилось за декілька днів, що ця галузь, яка представлена сьогодні в Україні однією фабрикою (ТОВ «Українська сірникова фабрика») перестала потребувати захисту? Чим керувався чиновник, приймаючи такі взаємовиключні рішення?

Питання риторичні і на мій погляд, лежать навіть не в площині професіоналізму, а в площині елементарної розсудливості чиновників відповідальних за такі рішення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.