Молодь як новий суб’єкт політичного життя.

04 грудня 2012, 23:02
Власник сторінки
журналіст
0
433

Україна має великий потенціал щодо талановитості молоді у світі, та покищо потенціал заліг мертвим пластом


Сьогодні у владному середовищі України створено дуже зручний для корупції механізм владних взаємовідносин з дубовою вертикаллю, міжусобними домовленостями можновладців,  фінансовими відкатами, та псевдоголосуванням у Верховній раді.
Нинішня політична  «еліта» ще на початку дев’яностих звила міцне родове гніздо на трьох гілках влади, заблокувавши всі можливі важелі впливу з боку суспільства.

Влада закрита від народу, і діє через партійні системи замість обраних представницьких органів, які повинні бути підконтрольні народу,  звітувати та відповідати перед ним.

 

Та найбільша трагедія України полягає в тому, що тут мертвим пластом лежить потужний інтелектуальний потенціал, який ніяк не може зрушитись на політичний, економічний та соціальний прорив.
Україна має великий потенціал щодо талановитості молоді у світі. Якщо створити умови – цей потенціал може відіграти ключову роль у творенні нової моделі суспільних відносин, які б базувались на національних цінностях та відповідали демократичним стандартам.

Більше того - розмаїття молодіжних громадських організацій та рухів в середовищі української молоді чітко демонструє про свою готовність до дії. Молоді, амбіційні та цілеспрямовані, заручившись суспільною підтримкою – ми бачимо наше майбутнє по іншому. І нам абсолютно зрозуміло – що ми можемо працювати як єдиний механізм, як єдине ціле. І те, що відбувалось останнім часом в Україні, та хвиля розбрату, протиріч між заходом та сходом, між багатими і бідними, суперечки між поколіннями – все це подолається, тому, що ми велика, самовіддана і великодушна країна, а єднання усіх верств населення –основа нашої перемоги.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.