Бюджет 2013

09 грудня 2012, 20:33
Власник сторінки
юрист, громадський діяч
0
371
Бюджет 2013

Чому видатки на МВС і прокуратуру збільшились, а на оборонні структури зменшились, і чому темпи зростання прожиткового мінімуму пішли донизу?

Отож рекордний бюджет прийнято! Рекордний не в плані чисел, а в плані часу, всього 32 хвилини, практично час на зачитування та голосування, без обговорень доповнень коментувань і всього подібного…Бюджет на 2013 рік має особливий характер, прийняли його депутати повноваження яких вже закінчилися. Даний закон про бюджет спричинить резонанс в ньому закладено невиправдано незбалансовані значення по основних статтях і чому він буде резонансний прийнятий він депутатами 6 скликання , розроблений урядом М.Я.Азарова(уряд який вже у відставці майже у повному складі), виконувати ж приписи бюджету буде новий уряд, що спричинить новий конфлікт темою якого буде неможливість впоратись уряду і взагалі влади з поставленими задачами. Змінити закон про бюджет буде також не так легко, так, як стійкої більшості ні опозиція, ні провладні партії не набрали, а поведінку тієї золотої частини мажоритарників передбачити дуже важко.

Але подивимось на основні статті нового бюджету. В першу чергу хотілось би відмітити закладене фінансування правоохоронних органів в особливості МВС, вдумайтесь, аж 15 мільярдів гривень, загалом з новим бюджетом в період з 2010-2013 фінансування МВС збільшилось приблизно на 3.5 млрд. грн , в ту ж чергу було виключено деякі статті, що стосуються оборони України, а сам бюджет спрямований на оборонну сферу зменшився  порівняно з минулим роком на мільярд гривень,…ЧОМУ?..., аналізуючи це можна сказати, що влада не збирається боротися з зовнішнім ворогом чи взагалі передбачати можливість, що такий ворог буде, а активно готується захищатися від населення порою навіть МИРНОГО населення. Максимальне збільшення в 2013 році отримає ген прокуратура майже на 21% (приблизно 600 тис. грн), але згадаємо славнозвісний  Кримінально процесуальний кодекс який недавно вступив в силу, який значно скорочує повноваження прокуратури.

Але, як зазначає уряд доходи у сумі 361 млрд. 510,089 млн. грн., витрати - 410 млрд. 660,505 млн. грн., що порівняно з 2012 роком змінилось в кращу сторону( для порівняння - Держбюджет-2012 передбачає доходи на рівні 373 млрд. 960,236 млн. грн., витрати - 413 млрд. 605,316 млн. грн.), витрати зменшились, а доходи збільшились, якщо ж темпи зростання доходів йду вверх то, чому максимальний розмір держборгу збільшився на 60 млрд.грн, а граничний дефіцит держбюджету збільшився на 12 млрд. грн порівняно з 2012 роком. А тепер подивімось на прожитковий мінімум, в минулому році він зріс на 78 гривень, то в цьому році на 68 гривень, це мізерні цифри якими пишається діючий уряд.

Так само в державному бюджеті 2013 залишилась мертвим каменем норма ручного регулювання урядом розмір та порядок видачі соцвиплат і пенсій пільговим категоріям населення, що це означає, за період правління уряду М.Я. Азарова було видано нормативно-правовий акт який закріплює за урядом можливість зменшення пенсій і соц. Виплат в залежності від спроможності бюджету, при цьому всі рішення судів по справах підвищення і перерахунку виплат пенсійного фонду і соціального забезпечення є недійсними!

Ось так панове, держбюджет суперечить одна стаття іншій, і враховуючи можливіст редагування видатків урядом можна очікувати сюрпризів у новому році!!!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.