Є боротьба за долю України. Все інше – то велике мискоборство

14 грудня 2012, 15:21
Власник сторінки
0
2264
Є боротьба за долю України. Все інше – то велике мискоборство

Україні – 21! 21 рік ми живемо у незалежній країні, хоча боротьба за незалежність не припиняється й понині.

Україні – 21! 

21 рік ми живемо у незалежній країні, хоча боротьба за незалежність не припиняється й понині.

Сьогоднішній день незалежності України прийшов як результат тисячолітньої боротьби українського народу за право мати свою національну державу, яка має стати запорукою успішного культурного і політичного розвитку суспільства.


Так склалося, що ми, заглянувши на сторінки нашої історії, знаходимо переважно трагічні події. Наша пам’ять міцно зафіксувала різні події, такі як зруйнування Києва, битву під Берестечком, драматизм Полтавського бою, підступне нищення Запорізької Січі, Емський указ і Валуєвський циркуляр, які забороняли українську мову, розстріляне Відродження 20-х, голодомор тридцять третього, страшний тридцять сьомий, операція "Вісла", чорнобильська трагедія та багато інших.

Та не зважаючи на всі ці болючі сторінки нашої історії, ми маємо пам’ятати про тих відчайдухів, котрі ніколи не припиняли боротьбу, котрі з дня у день вірили у щось велике і світле, котрі підносили Україну до найвищих висот.

Бог об'єднує людей. Бог об'єднав нас, українців, коли Верховна Рада України урочисто проголосила незалежність України. День 24 серпня 1991 року став Днем народження нової, демократичної, незалежної та суверенної держави. А що ми маємо тепер? Ми знову починаємо все спочатку. Тільки зараз все трохи по-іншому. Лише гучні гасла, лише пусті слова…

Куди поділися ті люди, котрі 1 грудня 1991 року не сумніваючись відповідали «ТАК» на референдумі стосовно здобуття Україною незалежності?! Куди подівся дух минулих перемог та незламна сила? Куди поділись всі ті сміливці, всі ті хоробрі та відчайдушні люди? Тоді ні у кого не було сумнівів, чи український народ хоче мати свою незалежну країну. Люди боролися за створення та збереження незалежності й суверенності Української держави.

Як бути тепер? Де усім нам знову знайти віру та натхнення?

Ми молоді, ми збуджені та хоробрі! І саме ми повинні витіснити з усіх п’єдесталів старих та немічних українофобів! Ми мусимо мати на меті тільки одне: свободу та визволення країни! Ми пишемо свою історію і ми зможемо змінити докорінно все! Задля пам’яті, задля майбутнього, задля самих себе!

Пам'ятайте, що наше майбутнє залежить тільки від нас! І ось вона - Україна… місце, де все почалось для нас вперше, місце, де з давніх давен люди прагли свободи, де кожен долає власні тенета.

Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелось гірко любити втративши.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.