Зустріч студентів Інституту журналістики з Ярославом Федорчуком

27 грудня 2012, 22:41
Власник сторінки
Студентка ІЖ КНУ ім.Т.Г.Шевченка
0
325
Зустріч студентів Інституту журналістики з Ярославом Федорчуком

"Я мусив був написати цю книгу, адже це борг перед волинянами, які загинули в бою" Ярослав Федорчук

     В Інституті журналістики Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка вже стало традицією влаштовувати зустрічі для студентів з відомими культурними й громадськими діячами. Тиждень тому, 21 грудня,відбулася зустріч студентів з українським політиком, народним депутатом України кількох скликань Ярославом Федорчуком.

   Офіційним приводом до зустрічі була презентація власної автобіографічної книги «Волинянин», проте однією презентацією  Ярослав Петрович не обмежився, він розповів студентам  про події власного життя, пояснив, що призвело до написання настільки відвертої й правдивої книги, провів детальний екскурс в історію нашого народу, та й взагалі ділився життєвим досвідом, надавав чудові й мудрі поради молоді. Зустріч пройшла на найвищому рівні, у дружній атмосфері.

    Студенти мали змогу задавати питання Ярославу Петровичу, а він у свою чергу намагався якомога  відвертіше на них відповісти, був твердим і непоступливим у своїх переконаннях. Наприклад, коли письменника запитали, чим він надихався, коли писав книгу, то почули відповідь:

 - Для мене найбільшими джерелами натхнення є творчість Д. Лондона та Екзюпері, і хоча вони розхожі з точки зору сприйняття світу, їхні твори змушують задуматися над сутністю людської душі.

   Багато Ярослав Петрович говорив про владу, адже не з чуток знає про обидві сторони медалі цієї сфери діяльності. Політик заперечив, що влада псує людей і одразу уточнював : «Влада не псує людину, а відкриває приховані грані характеру. Тому не варто всіх рівняти під один шаблон. Серед посадовців є ті, хто дійсно хвилюється про майбутнє України, а не лише про свій гаманець. Головне – бути чесним самим із собою». Громадський діяч неабиякі надії покладає на молодь, адже він упевнений,що доля нашої країни знаходиться у руках сміливих і відвертих людей, які бажають працювати і творити заради рідних земель і народу.

   Особливо мене надзвичайно вразила відповідь Ярослава Федорчука на запитання,що примусило його написати «Волинянина»:

 -Я мусив був написати цю книгу, адже це борг перед волинянами, які загинули в бою.

Після прес-конференції з письменником, студенти мали змогу подивитися фільм,який був знятий за мотивами книги «Волинянин», вражала правда та відвертість,яка зображувалась у фільмі, адже це і є та сама історія нашого народу.

Наприкінці зустрічі Ярослав Петрович подарував студентам власні книги з підписом і ще раз наголосив,що про любов до власного народу потрібно не тільки говорити, а й підтверджувати свої слова на ділі, працювати задля розвитку своєї нації. У свою чергу студенти подякували письменнику за цікаву та корисну зустріч, яка надовго закарбується у їхній памяті.  
Щитко Юлія.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.