Закон «Про вищу освіту» Ківалова, Калетнікова, Сороки: нове – не означає погане!

03 січня 2013, 13:59
Власник сторінки
0
586

Законопроект «Про вищу освіту» одразу набув негативного забарвлення. Я знову пропоную подивитися на його позитивні сторони.

Не встигла наша країна відсвяткувати прихід Нового року, як вже у Верховній Раді розгорілися дебати щодо нового варіанту законопроекту «Про вищу освіту», запропонованого Ківаловим, Калетніком  та Сорокою. Своє незадоволення виразила опозиція, яка назвала цей законопроект «ректорським», та таким, що не відповідає базовим правам студентів.

Я ж, як представник іншої точки зору, знову пропоную подивитися на перетворення, що вносить наша влада, з позитивної сторони.

По-перше, в новому законопроекті передбачено подовження терміну навчання на магістратурі до 1,5-2 років, що є досить доброю тенденцією, на мою думку. В більшості країн СНД вже давно навчання на магістратурі складає 2 роки. Так чому ж це не може бути прийнятним в нашій країні? Подовження терміну навчання на магістратурі виключить ті проблеми, які виникають, коли наші ВНЗ відправляють студентів навчатися за програмами подвійних дипломів, наприклад.

По-друге, новий законопроект вносить поправки щодо підстав для відрахування студентів. Серед таких підстав з’являються «порушення статуту, правил внутрішнього розпорядку вищого навчального закладу». Я вважаю, що введення таких норм повинно позитивно вплинути на навчальний процес, адже студенти повинні розуміти, що вони вступили до університету, щоб навчатися, отримувати знання, а не просто ходити 4 роки до навчального закладу.

         Я зосередилася лише на 2 «новинках» законопроекту «Про вищу освіту» і не можу сказати, що вони не несуть в собі загрозу для студентів, але на цьому вони не завершуються. Далі не хотілося б заглиблюватися, адже навіть ці два пункти розкривають цей законопроект, на мою думку, з позитивної сторони, що і требу було довести.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.