Новий рік в Карпатах

04 січня 2013, 13:01
Власник сторінки
Аналитик
0
272
Новий рік в Карпатах

Новий рік в Карпатах, Чернівці, Говерла

«Новий рік в Карпатах» - цей тренд триває і стає все більш популярним. Після європейського Львову і еклектичного Івано-Франківська - Чернівці, в сутінках, із включеними гірляндами та підсвіткою виявилася найбільш красивим західноукраїнським містом. Австрійський сецессіон кінця ХІХ початку ХХ століть і сьогодні має стильний і адекватний вигляд. Після вулиць Леніна та Бендери приємно вражає площа Центральна та вулиця Головна, які виконують саме такі функції.

На наступний день пішохідна екскурсія заваленого снігом міста підтвердила позитивні враження. По-перше в центрі тротуари були прочищені до асфальту, а по-друге в місті збереглися турецький міст, єврейська синагога, румунські котеджі, чудова ратуша і надзвичайний університет. Віденська кав’ярня на пішохідній вулиці Кобилянської за стилем  ближча до оригіналу, ніж львівські, як на мої спогади про столицю Австрії. Взагалі столиця Північної Буковини, як туристичний об’єкт незаслужено забуті як в Україні, так і в Європі.

Нарешті, 31 грудня в сутінках ми рушили давнє торгове в містечко Кути, яке стояло на Польсько-Румунському  кордоні і, де переховувався останній уряд Української народної республіки під час війни більшовиків із поляками в 1920 році... Тепер там вже нема не тільки трамвая, але, фактично, і доріг, зате у майже всіх двоповерхові будинки…

Новий рік зустрічала велика кампанія з дітьми, собаками, кішками, машинами і туристським обладнанням. 1 січня зранку ми перезавантажилися у два місцевих джипи і долиною Черемошу поїхали вище у гори до Говерли. На Заросляку була чудова погода – сонце, сніг, плюсова температура і гарна видимість. Туристів було достатньо, але не надмірно. Київська парочка з су перовим обладнанням спустилася з Говерли, де вони зустрічали новорічну ніч. Прогулянка горами була приємною і вдалою, а чистого повітря і вражень від пейзажів вистачить тижня на три, я сподіваюся )


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.