Істероїдна особистість у політиці

09 січня 2013, 20:40
Власник сторінки
0
706
Істероїдна особистість у політиці

або Чи допомагають каблуки "боротися із режимом"? Довелося завести тут блог, бо на НБН це дослiдження нещадно затролили. Отже: допекло декого.

Отже, істероїдна особистість. Абсолютно різні психологічні школи визначають у цього психотипа схильність привертати до себе увагу, прикидатися, обманювати та фантазувати з метою привернення до себе загальної уваги, авантюризм, марнославність, прагнення «утекти в хворобу», бажання завоювати захоплення оточуючих без жодних реальних на те підстав.

І один з ключових моментів, що об'єднує інші, є демонстративність. Саме вона зраджує істероїда як кривавими плямами на руках та ступнях «наречених Христа», епатажними перевдяганнями та гримом естрадної зірки чи пафосними сценами провінційної красуні через «нелюбов» до неї чоловіка.

У кожному з цих випадків для істероїда важливі не дії і їх справжній зміст, а можливість привернути до себе таку потрібну їм увагу.

Мабуть, не дуже страшно для оточуючих (хоча й неприємно), якщо манірна жіночка по кілька разів на день влаштовує сцени ревнощів чи розпачу. Ті ж самі «христові наречені» елементарно знайшли зручний для себе спосіб існування у цьому світі, а епатажна зірка естради навіть розважає публіку і викликає захоплення.

Але що трапляється, якщо істероїдна особистість стає політиком? Вона так само ставить свою особу у центр уваги оточуючих, милується нею сама і нав'язує оточуючим. Бо увага їй потрібна навіть не щоденно, а щохвилини. І увага ця має бути тотальною! Бо від її відсутності психіка істероїда може дуже постраждати. І якщо звичайна приваблива жінка з істероїдним характером зловживає кокетуванням – це для неї норма, а от коли голить волосся «під Котовського» – це вже акцентуація. Про психопатію говоримо, коли ця жінка починає займатися гімнастикою у метрополітені чи просити презервативи у перехожих. Зрозуміло, що у цих випадках вже потрібна допомога відповідного фахівця.

І у цей час людям нав'язливо пропонують новини про дуже схожу за усіма симптомами особу, колишнього посадовця та лідера політсили. І ми читаємо, що ця особа чи то спала чи то ні. І незрозуміло, в душі чи у коридорі, на ходунках чи під «спеціально виділеною теплою ковдрою». Можливо, завтра буде заявлено про нову хвилю голодування цієї особи чи чергові спроби розтрощити каблуком-шпилькою двері.

До речі, це показова деталь: жінка-істероїд понад усе ставить атрибутику зовнішнього вигляду, тому не зважатиме на фізичний дискомфорт (і навіть приписи лікарів) на догоду своєму марнославству.

І що за усім цим ховається? Благання катованої власними пристрастями, що вже переросли у манії, істероїдної особистості: УСЕ, ЩО ЗАВГОДНО, ТІЛЬКИ НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО МЕНЕ, ЛЮБІ МОЇ! (с)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Юлия Тимошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.