Зустріч з Ярославом Федорчуком

10 січня 2013, 22:06
Власник сторінки
0
184

Не такий як всі.

Нещодавно  на парі історіі України у нас відбулася зустріч , яка відбилася у моїй пам`яті і змінила думку про деяких політиків, з автором книги "Волинянин"  Ярославом Федорчуком , народним депутатом України. Кандидат економічних наук . Заступник голови партії ВО "Батьківщина"  з організаційної роботи, керівник Виконавчого секретаріату Політради партії, відповідальний за роботу місцевих парторганізацій, член Політради та її президії.Вперше я дізнався про Ярослава Федорчука , коли почав читати "Волинянин" , проте я вважав це PR ходом .Але дочитавши книгу , я зрозумів що помилявся. А змінити думку допомогла зустріч. Дійсно варто подивитися йому в очі , щоб зрозуміти що ця людина пережила.На мою думку,він не намагається змінити щось в нашій країні , він намагається змінити майбутнє . Ви запитаєте як?Він намагається відкрити нам правду і зробити так, шоб ми  могли будувати майбутнє правильно.

Автор книги «Волинянин» бачив усе на власні очі. Він бачив, у тому числі, й вирізані польськими загонами 36 односельчан. Бачив і зафіксував події «німецької» і «совецької» окупацій, бачив і їхні відмінності, і спільні риси, які виявлялися у ставленні до України. Зокрема, відзначається прагнення обох тоталітарних режимів за будь-яку ціну «звільнити» Україну від українців, вкрасти її майбутнє і навіть минуле.

Оповідаючи про злочини “радянської влади”, Ярослав федорчук відзначає криваві розправи над “політзеками” при відступі червоної армії у 1941 році. Засуджує автор і знищення хлібу – однієї з найбільших цінностей селянської України. Вражають описом картини, коли, відступаючи з рідного села Сашка, комуністи підірвали млин, повний зерна та муки, і таким чином прирекли селян на голод. Є також в книжці епізод, в якому головний герой Сашко на екскурсії по Києву не повірив екскурсоводові, що Успенський собор розбомбили німці. У відповідь на невинне питання, навіщо було німцям бомбити захоплене ними самими місто, юнака викликають до “першого відділу” і натякають, що за такі питання недовго й отримати ярлик “ворога народу”.

     Ярослав Федорчук через призму долі окремих людей розповідає про Україну і Волинь ХХ століття. Так автор правдиво фіксує кадр із життя України початку минулого століття. На його переконання, історія нашої країни дає унікальний інструмент для розуміння сучасних подій.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.