Рецензія

16 січня 2013, 12:03
Власник сторінки
0
179

Рецензія на книгу Ярослава Федорчука «Волинянин».

Книга Ярослава Федорчука «Волинянин» це буря емоцій, це невимовні враження! Сюжет являється біографією живого учасника тих страшних подій 20 ст., через які довелось пройти нашим предкам.  Це безкомпромісна історична правда, яку повинен знати кожен наш сучасник і наше молоде покоління, щоб як зіницю ока берегти незалежність нашої батьківщини і всім серцем служити Вітчизні.

Ми ніколи не повинні допустити повторення тих страшних подій.

Майже 3 тис безневинно ув’язнених були розстріляні енкаведистами в Луцькій тюрмі в червні 1941 року перед приходом німців.

Українсько-польські відносини перетворились в криваві злочини. Сашко, головний герой твору, на власні очі бачить вирізаних поляками односельців.

Комуністи підривають млин із зерном, обрікаючи людей на голод.

Німецькі загарбники відправляють сімю Сашкової тітки та Сашка на каторжні роботи до Німеччини.

Все це не вигадано – це реалії того життя. Але і в ті страшні часи люди залишались людьми .

Так, на прикладі відносин сімї Сашка і поляка Яна, а також німецької родини не пошкодувавшої цукру для ворога, автор відобразив прояв людських якостей, які допомагають вижити у тяжкі для усіх часи, приводять до переоцінки цінностей, неприйняття братовбивства на шляху до цілі, а також важливості взаєморозуміння та взаємопідтримки.

У книзі зображено  людей, які  вдягаючи на себе образ праведної влади насправді жорстоко, безжально керують долями  не шкодуючи життя безневинних людей. Ми бачимо як події тих часів відлунюються у дитячих серцях ненавистю та бажанням помститись, але завдяки потягу до світла та навчання це бажання трансформується і знаходить свій прояв у літературній творчості . Автор, депутат ВР – народний обранець,  доность до нас розуміння несприйняття жорстокості у історичних подіях людства.

Я вважаю, що цю книгу має прочитати кожен українець, тому що  незнаючи минулого – непобудуєш майбутнього.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.