"Влада не псує нікого, влада проявляє хто є хто," - Ярослав Федорчук студентам

16 січня 2013, 22:31
Власник сторінки
0
323
 Влада не псує нікого, влада проявляє хто є хто,  - Ярослав Федорчук студентам

21 грудня в Інституті журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка відбулася зустріч -презентація книги "Волинянин" Народного депутата України Ярослава Федорчука.

Якщо серед народних депутатів України є такі люди, як Ярослав Федорчук, то ще не все встрачено. Поспілкувавшись зі студентами Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, політик та письменник залишив після себе тільки позитивні  враження. Зустріч організував професор Сергійчук Володимир Іванович, що викладає в студентів історію України.

Багато хто зі студентів протягом навчального семестру встиг ознайомитися із книгами Ярослава Федорчука «Волинянин. Дитинство і юність» та «Волинянин. Напередодні». Перша книга - це оповідь про обпалені війною, нацистським концтабором, післявоєнним лихоліттям дитинство й юність одного з наших сучасників. Друга - продовжує розповідь про його життєвий шлях, коли прості люди, радянські працівники підривали самі устої комуністичної системи зсередини.

От і наш гість пояснює нам чому працював на тоталітарну владу, чому був секретарем Івано-Франківського міському КПУ. Чи розділяв він їх поляди? Звичайно ж, ні. 
"Треба при будь-якій владі допомагати людям," - і тут дуже важко не погодитись з Ярословом Федорчуком. Не нити, що все погано, а робити. Для себе, для людей.

    Я мусив був написати цю книгу, адже це є моїм обов’язком перед загиблими волинянами.

Розповівши про особливості написання своєї першої художньої книги, Ярослав Петрович запропонував нам подивитися документальний фільм, створений за мотивами його ж повісті "Волинянин". І поки все налагоджували, наш гість відповів нам на всі запитання.

На питання про те, чиєю літературною творчістю він надихався при написанні своїх книг, Ярослав Петрович відповів, що завжди захоплювався Джеком Лондоном та Антуаном де Сент-Екзюпері. Перший вражає письменника своєю раціональністю, логічністю викладу, змістовністю творів, а другий – філософськими поглядами на життя та неповторною ліричністю.

Відповіді всім сподобались, атмосфера була тепла і дружна, усі притихли під час відвертих розповідей автора. Бо Ярослав Петрович говорив емоційно, проникливо. Всі бачили, що це людина, яка дійсно піклується долею України і покладає великі надії на молодь. Після перегляду фільму, письменник подарував студентам власні книги і підписав їх бажаючим. Студенти ж, в свою чергу, подякували Ярославу Петровичу.

Але найбільше враження залишилося від щирих, чесних, трошки болючих слів автора про сучасний стан українського суспільства. Бо те, що Україна зараз переживає свої не найкращі часи, знають усі. Але Ярослав Петрович не винить у цьому владу, як більшість опозиційних політиків. Він дивиться глибше. 

Як кажуть, "які люди, така і влада", бо ті ж політики - виходці з народу. Дуже цікаво підмітив наш гість: "Влада не псує нікого, влада проявляє хто є хто". Так може проблема в самих людях, а не в Україні? Всі тільки те і роблять, що намагаються покрити брудом рідну Батьківщину. А може треба почати з себе? Як зазначив Ярослав Петрович, наша проблема в тому, що ми втрачаємо людяність. Нема в людей взаємодопомоги, поваги до інших. І яка ж може бути держава з таким відношенням один до одного?

Ярослав Федорчук розказав, як вони виділили кошти на фінансування українського кінематографу. І що? Ці гроші пішли в нікуди, зникли. А всі сварять тільки владу, що не допомагає розвитку української культури.

Отже, зустріч із Ярославом Петровичем змусила кожного з нас задуматись. Станемо трошки людянішими та добрішими. Ми не маємо права плакатись на свою долю, сварити свою рідну землю. Ми ж молодь! В наших силах змінити становище в Україні на краще!


Ярослав Петрович Федорчук (22 жовтня 1936, село НесвічЛуцький районВолинська область) — український політикНародний депутат УкраїниКандидат економічних наук. Заступник голови партії ВО «Батьківщина» з організаційної роботи, керівник Виконавчого секретаріату Політради партії, відповідальний за роботу місцевих парторганізацій, член Політради та її президії. З відзнакою закінчив Львівський політехнічний інститут за фахом інженер-механік, аспірантуру Академії суспільних наук в Москві. Кандидат економічних наук, автор ряду монографій та більш як 60 наукових праць.

Він один із засновників партії Всеукраїнське об'єднання Батьківщина, під його безпосереднім керівництвом розроблено діючий Статут партії. Послідовний борець проти соціальної несправедливості, непримиренний до проявів корупції. Принциповий і вимогливий керівник. Весь свій багатий практичний досвід і знання віддає справі розбудови партії, її організаційно-політичному зміцненню та ідейному згуртуванню.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: история,политика,история Украины,федорчук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.