Два подарунки від Свободи

17 січня 2013, 16:44
Власник сторінки
0
248

Вперше історична місія нинішнього покоління вивести Україну з тоталітаризму, створити правильний демократичний Європейський парламент замість сталінськоі обманки під назвою Верховна Рада , пов'язувал

ПЕРШИЙ ПОДАРУНОК був на Святого Миколая. В це неможливо було повірити: вперше в парламентських стінах звучало конкретне завдання опозиції, яке не щезало як роса на сонці і на другий, і на третій,і на четвертий день.

Конкретна і проста процедурна норма: "голосувати тільки персонально" була сформульована як засадничий принцип демократичного врядування. Таке вже звичне для українців порушення регламенту та Конституції категорично не приймалось, як неминуча абсолютна даність,  як священне заклинання "в наших умовах -  це неможливо не робити".

Вперше історична місія нинішнього покоління вивести Україну з тоталітаризму, створити правильний демократичний Європейський  парламент замість сталінськоі обманки під назвою Верховна Рада , пов'язувалась з конкретною дією і твердим наміром довести цю конкретну справу до кінця.  "Довести до кінця" - означає в устах Свободи затвердити у щоденній роботі Парламенту  незаперечне, без виключень, виконання регламентних процедур.

Ця проста конкретна дія - унікальна в політичній історії незалежної України, тому що вона технологічно державницька  - пов'язує місію розбудови нової держави з конкретною дією.

ДРУГИЙ ПОДАРУНОК прийшов на Новий рік. Свобода не подала жодного законопроекту !  Опора назвала Свободу " лінивою".   Я ж була дуже щаслива від цього лінивства, воно є революційним для нашого Парламенту. Адже, роками депутати звично подають і підраховують кількість своїх поданих законопроектів, змагаючись за більшу цифру. Ця діяльність, безумовно, принесла видатні результати - напрацьовано (о! Це улюблене радянське слово!)  8000 законопроектів!

І що? Що це нам дало? Що з ними робити? Чого бракує? Цілком, як у гуцулів:  Прийшов стомлений гуцул з лісу, а вдома галасує купа немитих,  голодних дітей. Почухав потилицю: Чи цих помити? Чи нових зробити?

Наш Парламент, єдиний найвищий законодавчий орган, не хоче помити своїх запаршивлених дітей - 8000 законопроектів та законів, продовжує породжувати  таких самих нежиттєспроможних.

Ось приклад тяжкої хвороби, цитую публікацію:" Житловий кодекс Української РСР: чинне законодавство зі змінами та доповнення ми на 26 жовтня 2010 року: ( відповідає офіційному текстові) - К.: Алерта ; КНТ;  ЦУЛ,  2010.  - 58 с. Всеукраінська асоціація видавців " Правова єдність"

У виданні представлениий Житловий кодекс Української РСР станом на 26 жовтня 2010 року зі змінами і доповненнями."

Відкриваємо першу сторінку: "В результаті перемоги Великої Жовтневої соціалістичної революції в нашій країні було створено необхідні передумови для розв'язання  однієї з найважливіших соціальних проблем- задоволення потреби трудящих у житлі.  Втілюючи в життя ленінські ідеї побудови комуністичного суспільства і здійснюючи курс на підвищення матеріального та культурного рівня життя народу, Радянська держава послідовно реалізує розроблену Комуністичною партією програму житлового будівництва.

Стаття 11 називається: Компетенція  Союзу РСР у галузі регулювання житлових відносин" 

Згідно з даними Вікіпедії:" Кодекс був введений в дію з 1 січня 1984-го. Діє сьогодні в Україні в такій частині, яка не суперечить чинному українському законодавству. " ?!

Цей примірник нормативно – правового акта подарував мер районного міста в Львівській області, як приклад чинного, але трагічно не відповідного до нинішнього дня закону. Хоча, вже існує законопроект нового Житлового кодексу, він лише новий радянський житловий кодекс на заміну старого радянського житлового кодексу. Таких прикладів дуже багато.

Ось, чому для мене - є подарунком НЕ штампування шкідливих законопроектів.

Чому це відбувається? Чому Свобода МОЖЕ так діяти?  Чого нам чекати від Свободи в 2013 році?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: свобода,парламент,законопроекти,Житловий кодекс,процедура голосування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.